Ispiši ovu stranicu
Subota, 06 Siječanj 2018 11:40

Caffe bar Rubikon i Crna legija u borbi za 20 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

27. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR “POŽEGA 2017“ -

POŽEGA - U veoma ispunjenoj dvorani Tomislav Pirc sinoć su odigrana polufinala Božićnog malonogometnog turnira Požega 2017, a finalisti su ekipe Caffe bara Rubikon i Crne legije koji su bili sretniji i spretniji od Vallis Auree odnosno Očne optike Abrić.

Caffe bar Rubikon – Vallis Aurea 3:1

Prvo polufinale donijelo je ogled starih poznanika, redovnih sudionika završnice požeškog turnira Rubikona iz Nove Gradiške i Vallis Auree sačinjene od igrača pleterničke Slavije uz nekoliko dobro poznatih pojačanja. Prva prijetnja na utakmici djelo je Vinka Ančurovskog koji je povukao loptu kroz sredinu i sa 10ak metara odapeo prema golu, no uz pomoć grede njegov udarac zaustavio je Maričević. Sljedeća opasnost značila je vodstvo Rubikona. Slobodni udarac izveo je Nikola Eller koji je iskoristio smušenost Vallis Auree koja je potpuno samog ostavila Alena Akmačića na 3 metra od svog gola što ovaj iskusni majstor ne propušta kazniti. Bilo je to u 8′, a već u sljedećoj nova uzbuđenja, najprije je Severović “izvozao” četvorticu protivnika pa dobro pucao, ali Petković je bio spreman. Na drugoj strani brz odgovor Auree preko Jakovljevića u jednoj klasičnoj akciji, duga lopta, sjajno građenje, okret i šut, no nekoliko centimetara od gola. Na sličan način odgovorio je na drugoj strani Eller, a zatim ponovno opasnost pred golom Rubikona, ovoga puta tukao je Matej Peharda. U 15′ ponovno je u akciji najopasniji igrač Rubikona Eller koji je sjajno prošao po boku, no kada je stigao pred Petkovića vratar Auree je odlično skratio kut i spasio svoj gol. U 18′ prekrasna akcija Mateja Peharde u kojoj je iskoristio Jakovljevića kao mantinelu i onda snažno i precizno pogodio za poravnanje. Kada se činilo da će se na odmor s miroljubivih 1:1 ukazali su se Terzić i Ivanović koji su sjajno izbacili kompletnu obranu Auree, a nakon prekrasne asistencije Ivanovića koji je prebacio dvojicu protivnika Terzić je prisebno pogodio pored Petkovića za 2:1. 3 Prva opasnost u nastavku bio je pokušaj Jelčića što je vratar Rubikona jednako dobro obranio, a minutu kasnije Terzić je bio blizu novog pogotka, no ponovno se istaknuo Petković. Ono što nije uspio u 27′, uspio je minutu kasnije. Primio je Dario Terzić loptu na boku, namjestio se i pogodio suprotnu malu mrežicu za veliku prednost Rubikona. U 30′ udarac je ponovno iskušao Matej Peharda, no još je jednom Maričević bio na pravom mjestu. U 31′ Rubikon samo čudom nije odlučio pitanje pobjednika. Imali su Novogradiščani čak tri odlična šuta, dva puta je tukao Eller, jednom Vlaović no s druge strane je odlično reagirao Petković u dva navrata a treći puta je s linije očistio Ivan Peharda. U posljednje 4 minute Vallis Aurea je krenula bez golmana, no Rubikon je zaigrao vrlo agresivnu obranu i jednostavno nisu dali Pleterničanima priliku da ozbiljno zaprijete Maričeviću i mirno su priveli utakmicu kraju te se plasirali u finale. Prvo polufinale bilo je zaista odlično iako je nedostajalo malo neizvjesnosti u posljednjim minutama, ritam utakmice je bio sjajan, napadi su se smjenjivali na obje strane, a u konačnici presudila je odlična partija Akmačića u obrani koji je potpuno uštopao Jakovljevića, a kada je Jakovljević bez lopte onda igra Vallis Auree nikako ne može biti na pravoj razini.

Crna legija – Očna optika Abrić 3:3 (6:5)

Drugo polufinale bilo je prava poslastica. S jednako ritma kao i prvo uz onu dozu drame na kraju, zaista pravi nogometni praznik od 40 i nešto minuta. U početku utakmice i jedni i drugi su se odlučili za dalekometne pokušaje, Jurjević i Jelavić tukli su prema Kovačeviću, a Jakešević u više navrata prema Vasiću, no svaki put su vratari izlazili kao pobjednici. U 11. minuti prva kapitulacija vratara, sjajnu kontru odigrali su Abrići, Jakešević je jednim potezom izbacio dva protivnika i ostavio Golića 1 na 1 što ovaj koristi i pogađa Vasiću kroz noge. Dvije minute nakon toga Domagoj Kovačević odapinje iz slobodnog udarca, lopta pada pred Parobeka na 2-3 metra od gola, no napadač Abrića nije se dobro snašao. Puno bolje se snašao jednu minutu kasnije, ponovno je odličnu asistenciju upisao Jakešević, a ovoga puta prizemni udarac Parobeka nije uspio zaustaviti niti Vasić. U 16′ odlično je tukao Velaga, ali Kovačević je to nekako uspio skrenuti u korner, a samo minutu kasnije vratar Abrića si je gotovo poslao loptu u mrežu. Jedna svijeća je padala u njegov šesterac, nije ju uspio uhvatiti pa je nekako izmigoljila između nekoliko igrača i od vratnice otišla u novi udarac iz kuta za Legiju. U 18′ vratnice su se okrenule na stranu Legije, Šestić je izveo korner do Velage koji puca po podu, a lopta se od jedne vratnice odbija u drugu pa onda u gol za smanjenje zaostatka. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Crni su bili na milimetar do poravnanja, i to tri puta. Dva put je odlično tukao Velaga, po jednom Velimirović i Duje Kustura, no ono što nije zaustavio sjajni Kovačević prohujalo je pored vratnica. Odmah na otvaranju nastavka, u 22′ Duje Kustura je pogodio, lijepo je primio loptu na 7-8 metara, okrenuo čuvara i pogodio u gornji desni kut ovoga puta nemoćnog Matka Kovačevića. 3 minute su trebale Abrićima za novo vodstvo, ponovno je važnu ulogu odigrao Jakešević koji je započeo akciju, Plešić je odigrao Grbeša koji je ponovno vratio Plešiću čiji prvi pokušaj završava u bloku, no odbijenu loptu odlično je pogodio iz voleja i donio prednost Abrićima. Bio je to znak Legiji za potpuni napad, redali su se pokušaji Jelavića, Šestića, Velimirovića i društva, no mreža Abrića je mirovala iako su pogađali i vratnice i bili na milimetre od gola u nekoliko navrata. I onda u jeku napada Legije Nikolaš je gotovo odveo Abriće u finale, napravio je fenomenalan prodor, odlično i pucao no Vasić je izvukao jednu sjajnu paradu i ostavio svoju ekipu u igri. Stigli su igrači Očne optike Abrić na minutu od finala, a onda se ponovno ukazao Dino Velimirović i poravnao na 3:3. Odličnu su akciju složili igrači Legije, ostavili Velimirovića na drugoj no iz prve je uz blok pogodio vratnicu, ali drugu šansu nije propustio.

O drugom finalistu odlučivali su sedmerci, a prvi je izveo Domagoj Kovačević čiji je udarac fenomenalno zaustavio Mato Vasić. Za Legiju je prvi pucao i pogodio Slobodan Gudelj Velaga, a prvi gol za Abriće iz sedmerca postigao je Golić. Drugi izvođač za Crnu legiju bio je Duje Kustura, a njegov pokušaj pročitao je i obranio Matko Kovačević, a isto je pošlo za nogom i Vasiću kada je pucao Grbeš. Prolazak u finale u svojim je nogama imao Velimirović, no njegov pokušaj završio je na vratnici pa se nastavilo s pripetavanjem u kojem su izvođači bili Golić i Velaga. I jedan i drugi su u prvim pokušajima bili uspješni, a u drugom ponovno veliki trenutak Vasića koji je paradom zaustavio Golićev udarac, a Velaga je nadmudrio Kovačevića i odveo Crne u finale.

Susret za treće mjesto između Vallis Auree i Očne optike Abrić igra se s početkom u 19,10 sati a bit će to repriza dvoboja u skupini u kojem su Abrići slavili i izborili prolazak grupe, dok je veliko finale između Rubikona i Crne legije na rasporedu točno u 21,00 sati.

27. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR "POŽEGA 2017"

PROGRAM FINALNOG DANA TURNIRA

Subota, 06. 01. 2018. – Finale – 14 utakmica

Juniori

10,20 Utakmica za 3. mjesto : Caffe bar Rubikon - Božićna priča

Kadeti

11,00 Utakmica za 3. mjesto: Kirvajska ekipa - Nikad skupa

11,45 Finale : Pod prečku - Game over

Stariji pioniri

12,30 Utakmica za 3. mjesto : NK Slavija - NK Marsonia

13,15 Finale : NK Slavonija - NK Hajduk Pakrac

Mlađi pioniri

15,30 Utakmica za 3. mjesto : NK Tim osvježenje - NK Hajduk Pakrac

16,10 Finale : NK Slavonija - Škola nogometa Batrina

Početnici

16,50 Utakmica za 3. mjesto : NK Slavonija 1 - NK Tim osvježenje

17,30 Finale : NK Dinamo Vidovci - NK Mladost Pavlovci

Limači

18,10 Utakmica za 3. mjesto : NK Slavonija 1 - NK Hajduk Pakrac

18,50 Finale : NK Mladost Pavlovci - NK Požega

Fond nagrada

19,30 Utakmica za 3. mjesto : Vallis Aurea - Očna optika Abrić

Juniori

20,20 Finale : Fitness klub Play - Mladež HDZ-a TO Centar

Fond nagrada

21,00 Finale : Caffe bar Rubikon - Crna legija

Tekst: M. Jozić Foto: A. Protić

Galerija slika