Ispiši ovu stranicu
Utorak, 28 Studeni 2017 11:41

Porazom zaključen odličan jesenski dio prvenstva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 15. KOLO -

BELIŠĆE – SLAVIJA 3:2 (2:0)

BELIŠĆE – Gradski stadion. Vrijeme prohladno. Teren odličan. Gledatelja 150. Sudac Mihael Maksimčuk (Slavonski Brod).

STRIJELCI: I.Peharda (22.-a.g.), 2:0 Ratković (27), 3:0 Vučemilović (50), 3:1 Milić (57.-a.g.), 3:2 Mikić (77).

ŽUTI KARTONI: Paulić, Pilj, Matoković (Belišće), Kvaternik, I.Peharda (Slavija).

BELIŠĆE: Klanjšček, Milić, Paulić, Lacković, Matoković, Birčić, Pranjić, Vučemilović, Pilj, I.Jakovljević (od 84. Drahotuski), Ratković (od 90. Jurković). Trener Zdenko Adamović.

SLAVIJA: Blašković, Ognjenčić (od 53. H.Ančurovski), Kvaternik, I.Peharda, Abramović, Martinović, M.Peharda, Gomerčić, Solić, Šubara, Mikić. Trener Dalibor Bognar.

Nakon odlično odigrane jeseni, u zadnjem kolu priliku za naslov jesenskog prvaka Slavija je propustila u Belišću protiv posljednjeg na tablici gdje su poraženi rezultatom 3:2. U prvom dijelu to nije bila ona Slavija koja je odigrala prethodnih 10 utakmica bez poraza, nisu bili rastrčani, željni pobjede, dok je domaćinima visjelo nad glavom i morali su uzeti sva tri boda kako bi imali šanse za ostanak u ligi. Nakon početnog ispitivanja snaga u 22. minuti jedna gužva pred vratima Slavije gdje Blašković brani šut sa 5m i lopta se odbija od Ivana Peharde od noge u mrežu. Samo pet minuta nakon toga još jedna “kontra” domaćina koju Slavija nije na vrijeme zaustavila i lopta s krila dolazi do Ratkovića koji ju prosljeđuje u mrežu. Nakon toga budi se i Slavija i u 42. minuti je Mikić izborio jedanaesterac kojeg je Klanjšček obranio Blaškoviću što je domaćina još više diglo, da bi zatim ponovno domaći vratar samo dvije minute kasnije izašao kao pobjednik protiv Mateja Peharde koji je izašao sam oči u oči sa Klanjščekom. U drugi dio Slavija ulazi agresivnije, ali nakon samo pet minuta igre i nakon još jedne kontre domaćina Vučemilović zabija odličan pogodak iz voleja sa ruba 16m. Tada Slavija stavlja sve karte u napad i u 57. minuti nakon jedne prenesene lopte glavom Ivana Peharde, Milić vara svog vratara i smanjuje rezultat na 3:1. Slavija još više pritišće i u 77. Mikić izlazi sam na vratara nakon što je uzeo loptu domaćoj obrani i dovodi Slaviju na samo pogodak zaostatka, ali više od toga se nije moglo. Na kraju odličnog jesenskog dijela ipak ostaje žal za jednim bodom iz Belišća jer bi i s tim bodom Slavija bila jesenski prvak zbog najbolje gol razlike.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: NK Belišće