Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Studeni 2017 13:40

Više od 650 trkača na Papuku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

7.  PAPUK TREK&TRAIL I MEMORIJALNI POHOD NA ANĐINU BARAKU I PAPUČKI CENER PROTEKLOG VIKENDA NA PAPUKU -

VELIKA - Proteklog vikenda na Papuku nije nedostajalo adrenalina i uzbudljivih sportskih događaja. U subotu je održana sada već tradicionalna, VII. Papuk trek & trail utrka, najpopularnija treking utrka Slavonije u organizaciji Parka pirode Papuk, SRK Baraber extreme teama, Općine Velika i TZ Općine Velika. Navedenom utrkom završila je i ovogodišnja treking liga.

Utrka se odvijala u tri kategorije – Challenger, Active i Light. U Challenger kategoriji najbrži je bio Daniel Krstulović Opara s vremenom 2:42:27, dok je kod žena najbrža bila Jelena Brezak s vremenom 3:14:07. U Active kategoriji najbrži je bio Damir Kligl s vremenom 1:46:18, dok je kod žena od žena najbrža bila Vlasta Lončarić s vremenom 2:09:06. Light kategorija je bila najkraća utrka te je u njoj najbrži bio Antonio Arbanas s vremenom 0:45:20, dok je kod žena najbrža bila Laura Šoš s vremenom 0:57:48.

Ove godine je više od 550 trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja sudjelovalo u utrci po obroncima Papuka.

Ravnatelj Parka prirode Papuk, Alen Jurenac je dodao kako je ovaj event izrazito bitan za promociju Parka kao turističkog odredišta. - Ova utrka pokazuje jednu sinergiju parka i naših dionika, odnosno našeg domaćeg stanovništva koje ima direktnu korist od ovakvih događanja. To nam je namjera nastaviti i u nadolazećem periodu kroz škole u prirodi i mnoge druge aktivnosti - izjavio je Jurenac.

U nedjelju je po sedamnaesti puta organiziran planinarski Memorijalni pohod na „Anđinu baraku“ u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku, a u sklopu njega održana je utrka IV. Papučki cener u organizaciji JU Park prirode Papuk, Planinarskog društva Mališćak i Općine Velika.

Start utrke je bio ispred Posjetiteljskog centra Parka prirode Papuk u 10:30 sati dok je cilj utrke kod lokaliteta Anđina baraka, na cesti Velika – Jankovac.

- Tradicionalni Memorijalni pohod na “Anđinu baraku ” svake godine okupi veliki broj planinara iz cijele Hrvatske, dok u atletskoj utrci sudjeluje stotinjak trkača iz cijele Hrvatske, među njima uvijek i hrvatski branitelji koji trčanjem odaju počast suborcima koji su položili svoje živote za Domovinu. Sve aktivnosti se odvijaju pod pokroviteljstvom Općine Velika, Turističke zajednice Općine Velika te Požeško-slavonske županije - izjavio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

Utrka se trčala makadamskom cestom Velika-Jankovac, start je bio na 270 metara dok je cilj bio na 730 metara nadmorske visine. Ukupna duljina utrke je bila 10 kilometara.

Najuspješniji natjecatelj ove godine je Ivan Maletić i s vremenom 44 minute i 43 sekundi, dok je kod natjecateljica najuspješnija bila Vlasta Lončarić koja je stazu prešla za 53 minute i 55 sekundi Na utrci je sudjelovalo 70 trkača.

Galerija slika