Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 11:30

Slavija se vratila iz minusa i osvojila bod

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 12. KOLO -

SLAVIJA - MLADOST 2:2

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Matasović (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 Pleić (15), 0:2 Vrbanić (24), 1:2 Mikić (52), 2:2 Mikić (82).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Šubara, Mikić, V.Ančurovski, Martinović, M.Peharda, I.Peharda, Solić, Abramović, Jakovljević (od 46. H.Ančurovski). Trener Dalibor Bognar.

MLADOST: Srbljanović, Markuz (od 86. Vučak), Ružičić (od 68. Buzuk), Pleić, I.Bošnjak, Grgić, Vrbanić, Sučić, Trupac, M.Bošnjak, Renić. Trener Nikola Papac.

ŽUTI KARTONI: V.Ančurovski (Slavija), Sučić, Renić, Pleić, I.Bošnjak, Buzuk (Mladost).

Dobar ulazak u utakmicu Slavija nije pretvorila u vodstvo propustivši nekoliko prigoda u prvih 15-tak minuta nego su iz jedne kontre poveli gosti kada je u 15. minuti odličan ubačaj s desne strane Mateja Bošnjaka na bližu vratnicu iskoristio Pleić koji je bio najbrži i poslao loptu u prvi ugao Blaškovićevih vratiju. Slavija traži izjednačenje, ali gosti opet nakon kontre postižu pogodak. Ovoga puta ubačaj s lijeve strane kojega je uputio Pleić koristi Vrbanić te prekrasnim volej udarcem sprema loptu u kontra kut nemoćnog Blaškovića. Pokušavala je Slavija smanjiti vodstvo no nije bilo izrazitih prigoda izuzev udarca V.Ančurovskog s ruba kaznenog prostora kojega je gostujući vratar ukrotio. U drugom dijelu gledali smo neku novu Slaviju, probuđenu i goropadnu kakvu smo ju i navikli vidjeti. Dobar ulazak u nastavak okrunjen je pogotkom Lea Mikića koji se našao sam pred Srbljenovićem te ga mirno zaobišao i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Gosti su se orijentirali na čuvanje vodstva, a najbliži izjednačenju domaći su bili kada je udarac Mateja Peharde odsjeo na gredi te se lopta odbila na gol liniju i izašla van igrališta. Ipak su Pleterničani došli do izjednačenja nakon prekrasne akcije čiji je začetnik bio Šubara proigravši Ivana Pehardu na desnu stranu, uslijedio je prizemni ubačaj na kojega je natrčao Mikić i uputio udarac koji završava na gredi, ali se lopta ovoga puta odbija unutar gola za izjednačenje i konačan rezultat ove zanimljive utakmice.

Tekst: P.Čuljak Foto: Arhiva (Kronika požeško-slavonska)