Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 10:50

Jan Letić uzeo zlato, Tonka Pavelić srebro

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠNICE KUPA HRVATSKE U GIMNASTICI -

NEDELIŠĆE – Proteklog vikenda održavalo se Državno natjecanje, odnosno 17. Završnica Kupa Hrvatske u B programu u MŽSG i 13. Završnica Kupa Hrvatske u C programu MŽSG u Nacionalno gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Na natjecanju je nastupilo preko 400 djevojčica i dječaka u svim kategorijama iz 18 gradova Republike Hrvatske. Gimnastičko društvo Sokol Požega ove je godine imao 9 predstavnika na završnici koji su ostvarili odlične rezultate obzirom na materijalne i tehničke uvjete u kojima rade već godinama.

Juniori B program - Jan Letić 1. mjesto pojedinačno, seniorke C program - Tonka Pavelić 2. mjesto pojedinačno i Andrea Došlić 5. mjesto pojedinačno seniorke C program. 

Na natjecanju još su nastupili Leon Pejša u kategoriji ml. kadeti - univerzalna kategorija, Nikola Macaljuk i Matko Badrov u kategoriji kadeti C, Tea Čavec u kategoriji ml. juniorke, Ana Grgić juniorka C program i Antonia Nigović juniorka B program.

- Evo bez obzira na sve poteškoće s kojima se susrećemo u radu pokazali smo da se može doći i do ovakvih rezultata na nivou države. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i bili dio našega kluba jer na kraju isplatilo se jer imamo dvije državne medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Bravo svima koji su se plasirali na Završnicu Kupa Hrvatske, a posebno čestitke i zahvale Janu i Tonki što i nakon toliko vremena ustraju u ovom prekrasnom, ali fizički možda najzahtjevnijem sportu. Hvala trenerima i svim zaljubljenicima u gimnastiku jer bez vas ovoga ničega ne bi ni bilo. Nadamo se samo nekim boljim vremenima i boljim uvjetima što će nadam se dovesti i do još boljih rezultata – rekli su iz GD Sokol Požega.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: GD Sokol Požega