Nedjelja, 29 Listopad 2017 11:01

Braća Peharda donijela tri boda Slaviji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 11. KOLO -

SLAVIJA – MARSONIA 2:1 (1:0)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 200. Sudac Marijo Petrović (Čazma), pomoćnici Plantak (Križevci) i Đođ (Severin).

STRIJELCI: 1:0 I.Peharda (45), 2:0 M.Peharda (56), 2:1 Prodanović (85).

ŽUTI KARTONI: I.Peharda, Gomerčić (Slavija), Madžarević, Mišić (Marsonia).

SLAVIJA: Blašković, I.Peharda, Kvaternik, Abramović, Gomerčić, Martinović, M. Peharda, Jakovljević (od 90. Dorić), M.Peharda, Solić (od 89. H.Ančurovski), Šubara, Mikić (od 90. Bajić). Trener Dalibor Bognar.

MARSONIA: Gavrić, Kalanj (od 37. Rosandić), Radić, Balentović, Prodanović, Bundavica, Martić (od 63. Kurtušić), Madžarević, Jelčić, Sivrić, Krajček (od 38. Mirković). Trener Irfan Islami.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Peharda (Slavija).

Ivan i Matej Peharda su bili strijelci u susjedskom derbiju protiv gostiju iz Slavonskog Broda te tako Slaviji donijeli nova tri boda. Oba takmaca su u utakmicu krenula otvoreno u želji za pobjedom no unatoč tome nismo vidjeli previše izraženih prigoda u prvih tridesetak minuta. S jedne strane dobro je tukao Madžarević u 23. minuti, ali u vanjski dio mreže da bi desetak minuta kasnije fantastično uzvratio Matej Peharda no Gavrić maestralnom reakcijom vadi loptu iz gornjeg lijevog kuta. Svi planovi gostujuće momčadi pali su u vodu nakon prinudnih zamjena u samo nekoliko minuta kada je prvo zbog povrede izašao Krajček da bi se nedugo nakon toga teško ozlijedio Marko Kalanj kojega je hitna pomoć prevezla u požešku bolnicu. Omamljenost gostujuće momčadi iskoristio je Ivan Peharda koji se nakon ubačaja Martinovića iz prekida i nakon odbijanja lopte od vratnice našao na pravom mjestu te mirno spremio loptu iza Gavrića u zadnjoj minuti prvoga dijela. Očito su događanja na utakmici djelovala negativno na gostujuće nogometaše pa je na otvaranju drugog dijela neodlučnost Martića iskoristio Matej Peharda koji mu je oduzeo loptu, sjurio se sam prema vratima, rutinirano zaobišao Gavrića te spremio loptu u nebranjena vrata za vodstvo od 2:0. Nakon toga gost pokušava doći do smanjenja, domaćin to uspješno neutralizira sve do 85. minute kada dobar Rosandićev ubačaj s lijeve strane koristi Prodanović i od grede zabija za smanjenje vodstva plavih iz Pleternice. Utakmica je poprimila pomalo dramatičan završetak u kojemu su po jednu odličnu prigodu imale obje momčadi. Prvo se Mikić sjurio s centra u 90. minuti poslužio Jakovljevića no gosti u zadnji tren uspijevaju blokirati siguran pogodak da bi u nadoknadi Bundavica promašio loptu s nekoliko metara od vrata nakon čega je odlični sudac Petrović odsvirao kraj zanimljive utakmice koju je nažalost zasjenila teška povreda mladog igrača Marsonije.

Tekst: P.Čuljak Foto: A.Protić