Četvrtak, 19 Listopad 2017 13:49

Uređene podrumske prostorije u OŠ "Dobriša Cesarić"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VRIJEDNOST RADOVA 550 TISUĆA KUNA -

POŽEGA - U Osnovnoj školi “Dobriša Cesarić” završeni su radovi na uređenju podrumskih prostorija vrijedni 550 tisuća kuna čime je u funkciju stavljeno pet prostorija koje do sada, zbog vlage i zemljanih podloga, nisu bile u upotrebi, a koje će školi zasigurno koristiti. Novouređene prostorije danas je posjetio gradonačelnik Darko Puljašić.

IMG 7024- Usmjerili smo decentralizirana sredstva u obnavljanje podrumskih prostora koji su bili nefunkcionalni i prekriveni zemljom što je stvaralo veliku količinu vlage i vode. Uređeni prostori pomoći će da se u školi radi na kvalitetniji način, a ujedno smo podigli i higijensku razinu cijelog objekta jer više nema problema s otpadnim vodama koje su se stvarale - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Kako bi prostor bio stavljen u funkciju bilo je potrebno ukloniti zemljanu podlogu u dubini od 30 cm, staviti betonsku podlogu i hidro izolaciju u vidu premaza za keramičke pločice, ožbukati i oličiti zidove, ugraditi PVC prozore, ukloniti postojeće elektro instalacije itd. Zgrada OŠ „Dobriša Cesarića“ sagrađena je šezdesetih godina prošloga stoljeća, a podrumski prostori nisu nikada završeni. Na inicijativu škole i Grada Požege odlučeno je prostor urediti i staviti u funkciju.

IMG 7033- Dobili smo dodatni prostor koji je vrlo potreban školi. Sada možemo urediti prostorije za arhivu tajništva i računovodstva, što je i zakonska obveza, dobili smo prostor za zbrinjavanje elektroničkog otpada koji treba biti adekvatno smješten, imamo prostor za višak namještaja koji se koristi za održavanje školskih manifestacija,skladište za kuhinju, za višak nastavnih pomagala i slično. Na ovaj način smo zaokružili jednu cjelinu uređenja škole koju smo započeli 2008. godine – uredili smo i uveli novo grijanje i hlađenje, potom novu kotlovnicu, vanjsku stolariju, zamijenjen je krov i niz drugih aktivnosti. I bez EU fondova i projekata uspjeli smo kroz kapitalna sredstva od Grada i ministarstva dobiti jednu energetski učinkovitu školu - rekla je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Gradonačelnik Darko Puljašić tom je prilikom istaknuo da je raspisan natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na koji je Grad Požega kandidirao projekt izgradnje dvorane uz OŠ „Dobriša Cesarić“, čija je procijenjena vrijednost 12 milijuna kuna.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska