Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 14:37

Požeško Veleučilište potpisalo ugovor za izgradnju Studentskog doma

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAGREB / POŽEGA - U prostorijama Vlade RH dekan Veleučilišta u Požegi dr. sc. Dinko Zima potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova za projekt „Izgradnja studentskog doma u Požegi“.

Za Upravljačko tijelo Ugovor je potpisala ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dipl.oec., a za Posredničko tijelo razine 2 ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. 

Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine. Ovim je Veleučilište ostvarilo bespovratna sredstva u iznosu od 32,6 milijuna kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega. 

10 zapadno i južno pročeljeOpći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško-slavonskoj županiji. Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su: doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju; unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma. Ciljna skupina projekta su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, sa mjestom prebivališta izvan grada Požege, sa posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. 

11 istočno i sjeverno pročeljeU okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888 m2. koji će u svom sastavu imati slijedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente sa invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba. 

Idejni i glavni projekt zgrade studentskog doma izradilo je poduzeće Termoprojekt d.o.o. iz Požege, dok je projektnu prijavu izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji sa djelatnicima Veleučilišta u Požegi.

Tekst Kronika požeško-slavonska Foto: Vlada RH