Breadcrumbs

Nedjelja, 08 Listopad 2017 10:56

Sjećanje na dane prije 26 godina i poginule hrvatske branitelje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SVEČANO OBILJEŽEN 26. DAN NEOVISNOSTI U GRADU POŽEGI -

POŽEGA – Polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona podno spomenika poginulim hrvatskim braniteljima 123. brigade u Domovinskom ratu, svečano je obilježen 26. Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Dan je to kada je Hrvatski sabor 8. listopada 1991. godine donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Od toga dana RH je počela pisati svoju povijest i život u suverenoj i samostalnoj državi.

Vijence su položile delegacije Udruga roditelja poginulih branitelja i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, delegacija požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem i njegovim zamjenicima Željkom Jakopovićem i Vedranom Neferovićem, delegacija grada Požega na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem i njegovim zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Troha, delegacije vojske iz požeške vojarne 123. brigade, delegacija policije PU Požeško-slavonske, delegacija Ureda državne uprave Požega, delegacija HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Nakon polaganja vijenaca molitvu i Božji blagoslov vodio je vlč. Marko Dušak, đakon na službi u katedralnoj župi sv. Terezije Avilske.