Petak, 06 Listopad 2017 14:32

Selimir Ognjenović vlasnik Riva Toursa posjetio Požegu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak susreli su se sa Selimirom Ognjenovićem, vlasnikom agencije za putovanja ID Riva tours, Thomasom Gaitanidesom, poznatom njemačkom radio i TV osobom, te Darijom Šipošem, Požežaninom zaposlenim u agenciji, kako bi razgovarali o turizmu u Slavoniju te načinima privlačenja stranih gostiju u naše krajeve.

Selimir Ognjenović, jedna od najpoznatijih osoba na turističkom tržištu, dobitnik Nagrade za životno djelo na Danima hrvatskog turizma 2016. godine, upravo je svoj posljednji projekt posvetio Slavoniji. Ognjenović smatra kako upravo njegovo iskustvo stečeno u unutrašnjosti Istre predstavlja put kojim se treba graditi turizam u Slavoniji, Baranji, zapadnom Srijemu i općenito kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Prema njegovim riječima, oduševljen je našom destinacijom, ponajviše gorskim prstenom koji okružuje Zlatnu dolinu, a koji je posebno zanimljiv cikloturistima. Prva grupa Nijemaca već je krajem rujna posjetila Požegu, a kako se čini, uskoro će interes postati sve veći. - Zanimljive su im kušaonice, vinarije, domaći proizvodi, autohtone priče kao posebnosti ovog kraja, predivna priroda i mir koji se ovdje osjeća. – dodao je Ognjenović.

Za vrijeme dvodnevnog boravka u Požegi u pratnji Silvije Podoljak obišli su Hotel Grgin dol, imanje Zlatni Lug, Vile Montis Aurea Novo Zvečevo, PP Papuk, HEP NOC u Velikoj, Kutjevo d.d., te OPG Kulen Hruška, a potom su svoj put nastavili prema Đakovu, Osijeku, Vukovaru i Iloku. Po prvi puta dva smještajna objekta Zlatni Lug i Vile Montis Aurea ušle su u njemačko izdanje turističkog kataloga.