Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Listopad 2017 13:29

Pitanje poskupljenja školskog prijevoza i završetak spomenika poginulim braniteljima na bazi Papuk

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOORDINACIJA GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - Redovna koordinacija načelnika općina i gradonačelnika Požeško-slavonske županije s županom održana je u dvorani HGK, jer se županijska vijećnica kao i cijela zgrada županijske palače upravo renovira. Na dnevnom redu bile su dvije točke dnevnog reda, od poskupljenja prijevoza za učenike koje, unatoč ugovoru s APP-om, sada novi vlasnik prijevozničkog poduzeća traži, do informacije o trenutnim radovima na novom spomeniku poginulim braniteljima na bazi Papuk. Trećoj točki pridružili su se i gospodarstvenici jer je tema bila suradnja Društva Požežana u Zagrebu oko organizacije Poslovnog foruma 3. studenog i proširenja suradnje lokalne samouprave i tvrtki sa tvrtkama u Zagrebu.

- APP kao prijevoznik učenika tražio je poskupljenje karte, a mi smo zauzeli stav da taj iznos nebi trebali osjetiti roditelji učenika. Za sada za 10 mjesec ići će kao do sada, a pokušat ćemo problem prevladati zajedno s općinama gradovima i županijom koja će se uključiti sa 3% sredstava, jer za naš proračun su i to velika sredstva. Vidjet ćemo ponaosob koliko će moći snositi općine i gradovi. Mi imamo ugovor, no oni nam u zahtjevu obrazlažu svoje argumente kojima traže poskupljenje zbog vozača i drugih problema - istakao je zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, koji je vodio koordinaciju u odsutnosti župana Alojza Tomaševića.

Građevinski radovi na izgradnji novog spomenika za poginule branitelje na bazi Papuk su u tijeku. Ukupni troškovi spomenika su oko 400 tisuća kuna, a očekuje se i isporuka 11 inox stupova, debelih 11 cm, visokih 11 metara koji simboliziraju 11 poginulih branitelja. - Projekt je dobio dobre ocjene javnosti, projektirao ga je poznati arhitekt Andrija Rusan i to sve za samo 1 kunu. Iako je projekt relativno skup uspjet ćemo iznaći sredstva od općina, gradova, županije i ministarstva branitelja. Simbolični stupovi bit će raspoređeni onako kako su pronađeni poginuli branitelji, njih 11, a vrlo zahtjevan materijal odnio nam je dosta vremena dok smo ga pronašli. Stupovi će se na visini od 11 metara njihati od pritiska vjetra do 40 cm i stvarati zanimljive zvukove i posebnost ambijenta. Ovo će biti i trajno rješenje za ovo mjesto tragedije, a spomenik će biti postavljen upravo na mjestu pogibije branitelja - istakao je zamjenik župana Jakopović.

Galerija slika