Četvrtak, 21 Rujan 2017 09:50

Lipik posjetilo šezdeset poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LIPIK GRAD PRIJATELJ ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA -

LIPIK - Predstavljanju Lipika, hrvatske poduzetničke prijestolnice i Grada prijatelja ženskog poduzetništva, održanom u velikoj vijećnici zgrade lipičke gradske uprave, prisustvovalo je više od aktualnolight elementi4443slika2šezdeset poduzetnica – članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koje su došle iz svih krajeva Hrvatske.

Cilj današnje prezentacije bio je predstaviti Lipik kao prvi grad prijatelj ženskog poduzetništva u ovom dijelu Europe. Kako je rekla Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ovaj jednodnevni studijski posjet i druženje poduzetnica i poduzetnika bio je prilika da se prikaže ubrzani razvoj Lipika, od grada koji je teško stradao u Domovinskom ratu do grada, koji je u svega nekoliko godina marljivog i poduzetnog rada, postao jedna od perjanica poduzetništva u Hrvatskoj.

Na samom početku skupa, sudionike je pozdravio gradonačelnik Vinko Kasana te im poželio dobrodošlicu u Lipik, koji s ponosom nosi titulu Grada prijatelja ženskog poduzetništva.

aktualnolight elementi4443slika3Prezentaciju poduzetničkih aktivnosti uz konkretne primjere poticanja poduzetništva održao je Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencije Lira d.o.o., a Hrvoje Kovačić, tajnik Turističke zajednice Grada Lipika, uvažene goste je upoznao s turističkim razvojem Lipika kroz povijest.

Kasnije je upriličeno razgledavanje Lipika turističkim vlakićem, nakon čega je organiziran ručak na lipičkim bazenima, a potom su sudionici skupa obišli Ergelu Lipik.

Izvor: compas.com.hr