Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 14:10

Sada četverogodišnji projekt u kojemu se zapošljava 35 pomoćnika u nastavi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KREĆE PROJEKT GRADA POŽEGA „PETICA ZA DVOJE“ – 4. faza -

POŽEGA - Grad Požega je projekt asistenata u nastavi za učenike s poteškoćama provodio i protekle tri godine, a sada u 4, fazi „Petica za dvoje“ je četverogodišnji projekt u kojemu se zapošljava 35 pomoćnika ili asistenata u nastavi. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 6, 34 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva: 5,83 milijuna kuna, a grad Požega projekt sufinancira u iznosu od 500 tisuća kuna kroz četiri godine.

- Neki su od vas već u ovom projektu sudjelovali nekoliko godina, što će svakako i učenicima s kojima radite biti drago, jer su se već navikli na svoje asistente. Po prvi puta projekt će trajati četiri godine na zadovoljstvo vas, učenika i ravnateljica škole. Ovim projektom naši učenici dobit će asistente i puno kvalitetnije savladavati nastavu. Očekujem od vas punu profesionalnost u poslu, jer svjesni ste da vas na kraju svake školske godine ocjenjuju škole. Brinite o učenicima jer su oni u cijelom ovom projektu najvažniji. Moramo dati sve od sebe da im pomognemo da završe osnovnu školu i da će biti spremni za dalje školovanje - rekao je okupljenim asistentima požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zadovoljan što je 35 građana dobilo radno mjesto. Prijemu i prvom sastanku s pomoćnicima nazočili su zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha, pročelnik EU ureda Marko Šostar koji je pripremio projekt po natječaju i Dario Colle, voditelj projekta.

Projektom je obuhvaćeno 36 učenika s poteškoćama, za koje će se brinuti pomoćnici u nastavi, u OŠ Julija Kempfa 19, OŠ Antuna Kanižlića 10 i OŠ Dobriša Cesarić 6 pomoćnika.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska