Breadcrumbs

Subota, 05 Studeni 2011 14:05

PREMIJERKA JADRANKA KOSOR GOSTOVALA U ŽUPANIJI: Otvorila novu polikliniku vrijednu 7 milijuna

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

POŽEGA – Danas je u našoj županiji gostovala premijerka Jadranka Kosor s ministrima Davorinom Mlakarom, Jasenom Mesićem i Đurom Popijačem, a u županijskoj palači primio ju je župan Marijan Aladrović sa svojim suradnicima.

Nakon toga posjetila je Opću županijsku bolnicu Požega gdje je upravo dovršena nova zgrada poliklinike i opremljena potrebnom opremom. Na svečanom dočeku gdje su se okupili djelatnici bolnice i čelništvo Požeško-slavonske županije premijerku Kosor pozdravio je ravnatelj bolnice doc. dr. sc. Željko Glavić. On je iskazao svoje zadovoljstvo što je sva tri problema ove bolnice koja su istaknuta ministru Milinoviću prije nekoliko godina rješena. – Od države smo dobili susjedno zemljište veličine 28.000 m2 na kojemu će se u proljeće krenuti sa izgradnjom parkirališta za pacijente i posjetitelje bolnice. U vlasništvo nam je prenesena i zgrada sanitetskog  skladišta bivše JNA veličine 1.200 m2 koja će se preurediti za potrebe bolnice, a evo danas smo u prilici i otvoriti novu zgradu poliklinike, u čiju gradnju je utrošeno 7 milijuna kuna. Zahvaljujem premijerki i Vladi RH što su nam osigurali potrebna sredstva – istakao je ravnatelj Glavić. Nova poliklinika na površini od 1.000 m2 imat će 19 specijalističkih i dijagnostičkih ordinacija i uvelike će povećati kvalitetu zdravstvenih usluga za građane, a osigurati lakši rad medicinskom osoblju.

Velika ulaganja u zdravstvu ove županije koja je osigurala Vlada RH i resorno ministarstvo, od bolnice Lipik, bolnice Pakrac, bolnice Požega, Hitne medicine, do nove poliklinike, istakao je u svom obraćanju župan Marijan Aladrović i zahvalio se premijerki Kosor u ime svih sugrađana županije.

Premijrka Kosor prilikom otvaranja nove poliklinike je istakla svoje zadovoljstvo učinjenim u zdravstvu ove županije, te cjelokupne Hrvatske u kojoj je uloženo unatoč teškoćama i rezanju proračuna milijardu i sedamsto milijuna kuna.