Srijeda, 23 Kolovoz 2017 09:38

Nogostup vrijedan 2 milijuna kuna povećat će sigurnost pješaka u prometu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAPOČELA IZGRADNJA DUGO OČEKIVANOG NOGOSTUPA KROZ SOKOLOVU I JAGODNJAK, SVE DO IZLAZA IZ GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Započela je izgradnja dugo očekivanog nogostupa kroz Sokolovu ulicu i Jagodnjak, sve do izlaza iz grada Požege, dugog oko 2.500 metara. Vrijednost ove investicije je 2 milijuna kuna od čega je 1,215 milijuna sufionaniranje iz programa Ministarstva unutarnjih poslova iz Naci0nalnog programa za sigurnost cestovnog prometa. Završetak radova očekuje se do početka zime, a svim stanovnicima donijet će i povećati sigurnost pješaka u prometu.

IMG 9245Asfaltiranjem i otvaranjem i ovog putnog pravca prema autocesti, povećan je promet, te je sigurnost bila svakako ugrožena dodatnim povećanjem prometa, ovih ionako uskih i zavojitih ulica. Požeški gradonačelnik Darko Puljašić pozvao je građane na strpljenje zbog poteškoća u prometovanju dok se radovi ne završe. Prometovanje će za vrijeme radova biti omogućeno posebnom signalizacijom i odvijat će se samo jednom prometnom trakom, uz povremene zastoje.

Zbog posebnih uvjeta koje nalaže okoliš, te izgrađenosti stambenih objekata i prostornih uvjeta, nogostup nije u mogućnosti graditi samo na jednoj strani kolnika, nego će on na mjestima prelaziti i na suprotnu stranu kolnika. Zbog toga će na cijelom pravcu biti postavljeno i šest pješačkih prijelaza.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska