Petak, 18 Kolovoz 2017 18:30

Uređuje se županijska palača i Velika vijećnica

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NOVI PROJEKT MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA ZA ŽUPANIJU -

POŽEGA – Požeško-slavonska županija dobila je još jedan projekt sufinanciran od Ministarstva regionalnog razvoja, a to je uređenje županijske palače. O tome nas je izvjestio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je potpisao ugovor o početku radova s direktorom tvrtke Projekt inženjering, Igorom Starčevićem.

- Ugovor o obnovi županijske palače vrijedanje 1,04 milijuna kuna kuna, a 75 posto sredstava sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja. Radovi će početi za sedam dana, a rok završetka radova je 60 dana. Za kvalitetnom obnovom i uređenjem županijske palače postoji potreba već duže vrijeme, a sada će se urediti krovište na zgradi, ulaz u samu zgradu, obnova Velike vijećnice u kojoj će se mijenjati i parket. U budućnosti želimo urediti i cijeli podrum, tako da cijeli objekt možemo koristiti u segmentu tradicije i kulture, ali i u turističke svrhe – istakao je župan Tomašević, koji dodaje da su i za nedavnog boravka Vlade RH, premijer, ministri ali i gradonačelnik Zagreba pohvalili ljepotu naše županijske vijećnice, koja će nakon nužnog uređenja biti još ljepša. Župan Tomašević istakao je da će radove na županijskoj palači raditi domaća tvrtka, koja je bila najpovoljnija na javnom natječaju, te da je i to doprinos županije u otvaranju ili zadržavanju radnih mjesta u Požeško-slavonskoj županiji.

- Sam ulaz u županijsku palaču bit će uređen i izveden po specifičnom rješenju koje će davati jednu novu priču. Posebno nam je drago što smo dobili posao u svojoj županiji, iako naša tvrtka koja upošljava 70 djelatnika, na području županije ostvaruje samo 10 posto prihoda. Nadam se da će se u budućnosti taj postotak povećati – rekao je direktor Starčević.