Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017 13:29

Završava se uređenje i opremanje prostora za najmlađu djecu jasličke skupine

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DJEČJI VRTIĆ U JAKŠIĆU DOBIO SUGLASNOST MINISTARSTVA ZA NOVU VRTIĆKU SKUPINU -

JAKŠIĆ - Tiskovnu konferenciju o temi proširenja Dječjeg vrtića za još jednu skupinu djece, održao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić nakon što su i od resornog ministarstva dobili suglasnost za osnivanje nove jasličke skupine, namijenjene najmlađoj djeci od 1 do 3 godine starosti.

IMG 3024- Ova priča, nakon što smo u godini dana rada Dječjeg vrtića popunili raspoložive kapacitete i imali u vrtiću 69-ero djece, postala je aktualna u lipnju, kada smo vidjeli da imamo još djece na čekanju, ali i najavljen upis još djece, njih 14, od kojih najviše onih malih od godinu dana, rođenih nakon što se vrtić otvorio. Naše brige kako popuniti vrtić bile su bezrazložne, a pojavila se potreba za osnivanjem još jedne jasličke skupine u koju djeca dolaze kada napune godinu dana. Sada imamo već upisano i četvero djece koja će doći ove zime kada navrše godinu dana jer roditelji želje upisati svoju djecu u ovaj prekrasan vrtić. 

Nakon lokalnih izbora zatražili smo i dobili suglasnost Općinskog vijeća da možemo tražiti suglasnost od Ministarstva obrazovanja za 4. odgojnu skupinu ( op. autora, svi vijećnici bili su Za, samo je Mladen Raguž bio protiv, čak i ta oporbena petorka kojom se on predstavlja u nekim medijima je glasovala Za tu odluku). Ministarstvo nam je dalo pozitivno mišljenje i uputilo da stvorimo materijalno-tehničke uvjete potrebne za rad nove odgojne skupine, ta nakon toga zatražimo dozvolu Ureda državne uprave. Osigurali smo još jedan dnevni boravak za tu skupinu, radovi su upravo završeni, sada se rade ličilački poslovi i IMG 3026slijedi opremanje. Dio potrebne opreme već imamo a dio je nabavljen, a sve je to koštalo oko 47 tisuća kuna. Oni koji pišu o tome, neka prije pročitaju Zakon o javnoj nabavi i Statut općine Jakšić – kaže načelnik Ivica Kovačević koji je i obišao sa svojim zamjenikom završne radove u vrtiću.

Nova jaslička skupina već od rujna će krenuti sa prihvatom djece u novu jasličku skupinu.

Tekst/foto: Vladimir Protić