Ispiši ovu stranicu
Subota, 12 Kolovoz 2017 12:53

Pleternica dobiva kino i suvremenu multimedijalnu dvoranu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVA FAZA RADOVA -

PLETERNICA – Pleternička kino dvorana dugi je niz godina vapila za potpunom rekonstrukcijom. Međutim, zbog nedostatka sredstava ti radovi su IMG 1053započeli tek ove godine kada je Ministarstvo kulture odobrilo 1,5 milijuna kuna za početnu fazu.

- Ukupna vrijednost cijele investicije je nešto više od 20 milijuna kuna, a u prvom dijelu će se izvesti grubi unutarnji radovi kao priprema za predstojeće faze. Naš izvorni proračun od 6 milijuna kuna nije dovoljan za takav opseg radova pa ćemo nastaviti ono u čemu smo među uspješnijima u Hrvatskoj, pisati projekte i privlačiti novac iz ministarstava i fondova EU – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

3 1Kako doznajemo uz postojeći prostor bit će nadograđen i novi dio, a u starom dijelu zgrade će biti postavljeno 245 sjedećih mjesta, uz naravno svu potrebnu opremu kako bi nova multimedijalna dvorana bila u funkciji.

I dok su brojni gradovi u posljednjih 20-ak godina ostali bez kina, Pleterničani će uskoro imati priliku u svome gradu uživati u sedmoj umjetnosti te će dobiti prostor za održavanje različitih kulturnih događanja. Nakon izgradnje nove knjižnice to je bio samo logičan slijed.

Tekst/foto: D.K.