Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Kolovoz 2017 12:25

Iznimno zahtjevni radovi počinju uskoro i gradonačelnik Puljašić moli za strpljenje građana

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRISTIGLA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA IZGRADNJU PJEŠAČKE STAZE U POŽEŠKOJ ULICI JAGODNJAK -

POŽEGA - Jedna od starijih i dužih požeških ulica, dosta prometna i izlaz iz Požeško-slavonske županije u pravcu Nove Kapele i Brodsko-posavske županije do sada nije imala uređenu pješačku stazu. Nije nikada sagrađena po građevinskim pravilima, asfalt vijuga između izgrađenih kuća, a stanovnici se godinama, pješaci i učenici, kreću kolnikom, pa je bilo i nekoliko prometnih nesreća. Grad Požega je nekoliko godina pokušavao riješiti taj problem, a sada je naišao na javni natječaj za sufinanciranje i dobio odobrenje. Pristigla je i građevinska dozvola pa se očekuje skori početak radova.

- Ovo je veoma važna investicija jer smo svjesni da je predugo ta ulica bila opasna za pješake. Na tom području zbog geografskog položaja, uskog koridora ceste, to je bila poteškoća, no sada smo dobili građevinsku dozvolu za radove koji će uskoro početi. Vrijednost je preko 2 milijuna kuna, od kojih je 1,2 milijuna kuna sufinanciranje iz Nacionalnog programa za sigurnost u prometu MUP-a. Molim sada sugrađane posebno one koji žive u tom dijelu grada, zbog radova i strojeva bit će usporen i prekidan povremeno promet, za strpljenje. Sve što trebaju dovesti, od ogrijeva ili nekog materijala da si dovezu do 15. kolovoza. Za sve probleme koji se budu dešavali u međuvremenu iznaći ćemo rješenja – istakao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Radi se o dužini pravca od 2.300 metara, do izlaza iz grada, a nogostup će se zbog dosita uskog koridora graditi jednostrano, no ovisno o prostoru, posebno gdje su objekti uz kolnik, gradit će se na suprotnoj strani. Stoga je predviđeno sedam pješačkih prijelaza na cijeloj dužini. Na više mjesta gradit će se i potporni zidovi zbog osiguranja konstrukcije nogostupa i terena – pojasnio je Josip Lisjak, viši stručni suradnik za geodetske poslove, koji smatra da će se nakon ovog zahtjeva znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

Pročelnik Ureda za EU integracije dr. sc. Marko Šostar sa svojom ekipom je izradio projekt, prijavu i odobrenje projekta. – Javili smo se na natječaj MUP-a jer smo prepoznali ovaj problem ulice Jagodnjak koji je trebalo riješiti. MUP je vidio problem koji se nalazi na toj trasi i uvažio naš projekt koji je u ožujku ove godine i odobren. Nadam se da će ovo biti samo jedan projekt u nizu koje pripremamo za sve građane grada Požege.

Tekst/foto: Vladimir Protić