Srijeda, 19 Srpanj 2017 12:51

Energetska obnova OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VRIJEDNOST PROJEKTA NEŠTO VIŠE OD 900 TISUĆA KUNA -

KUTJEVO - Osnovna škola Zdenka Turkovića u Kutjevu je uz pomoć Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. uspješno pripremila i prijavila projekt na Pilot projekt: energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim IMG 8975ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja te je dana 10. kolovoza 2016. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Postupkom javne nabave odabran je izvođač građevinskih radova tvrtka Projekt inženjering iz Požege te današnjim potpisivanjem ugovora o izvođenju radova na kojemu su nazočili ravnatelj škole Miljenko Crnjac, direktor tvrtke Projekt inženjering, tajnik Županije Željko Obradović i direktorica Razvojne agencije Senka Horvat u realizaciju kreće i sedmi projekt energetske obnove na području Požeško-slavonske županije.

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 900.000 kn, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 60%, Europski fond za regionalni razvoj putem Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira 30% dok preostali iznos sufinancira Požeško-slavonska županija kao osnivač škole.

Projektom energetske obnove postavit će se toplinska fasada na vanjske zidove zgrade, toplinski će se izolirati strop kata prema negrijanom prostoru te će se zamijeniti dio postojeće IMG 9004stolarije koja nema zadovoljavajući koeficijent prolaska topline. Usklađenost izvođenja radova s projektnom dokumentacijom nadzirat će stručni nadzor građenja, a nakon izvedenih radova provest će se energetski pregled i izraditi energetski certifikat. Jednako tako sufinancirane su aktivnost promidžbe i vidljivosti kojom će se javnost obavještavati o projektu, njegovim ciljevima te izvorima financiranja te aktivnost upravljanja projektom kojom će se provoditi sam projekt.

Energetskom obnovom projektirana je ušteda od 52,36% toplinske energije za grijanje nakon provedbe energetske obnove te će zgrada iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C.

Planirani završetak radova je 2 mjeseca od dana uvođenja u posao, a sve aktivnosti projekta trebale bi biti završene do kraja ove godine.

osnovni elementi vidljivosti za novinski i web clanak

Tekst/foto: A. Protić