Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Srpanj 2017 09:02

Pakrac do kraja srpnja dobiva četiri dječja igrališta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA INICIJATIVU DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAKRACA NOVI SADRŽAJI ZA DJECU -

PAKRAC - Sredinom veljače ove godine u Pakracu je konstituirano Dječje gradsko vijeće, a jedna od glavnih želja djece - vijećnika i Sare Marin, dječje gradonačelnice Pakraca, bila je da u Pakracu bude više dječjih igrališta. Do kraja mjeseca srpnja ova želja dječjih vijećnika trebala bi biti i realizirana jer je u samom Pakracu u tijeku izgradnja četiri nova dječja igrališta.

- Osnivanje Dječjeg gradskog vijeća i izbor dječje gradonačelnice za mene je bilo vrlo važno i željela sam upravo od djece čuti kako oni vide naš grad i u kojem segmentu vide da bi on mogao biti bolji i ljepši. Djeca su iskreno rekla kako žele više igrališta i na nama starijima je da, ne samo slušamo njihove želje i prijedloge, nego i da ocijenimo one koji su kvalitetni i provedivi, a izgradnja novih i obnova postojećih dječjih igrališta to svakako je. Mi smo ta igrališta djeci obećali i sada to obećanje ispunjavamo jer ne smijemo zanemarivati njihove želje i potrebe - rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

dj pilanaRadnici pakračke tvrtke „Usluga“ u završnoj su fazi montiranja atestiranih sprava na dječja igrališta u Ulici leptirova brdo (Pilana), Frankopanskoj (Praulja) i Ulici Kneza Branimira (Gavrinica). Ovo su potpuno nova igrališta na lokacijama u gradu Pakrac, na kojima ih do sada nije bilo, dok će u Ulici Kalvarija, na postojećem dječjem igralištu, biti zamijenjene sprave. Potrebni popravci će biti napravljeni i na velikom dječjem igralištu na Jugu gdje će biti postavljene dodatne sprave na najmlađe.

Ova investicija je vrijedna oko 330 tisuća kuna od čega je 230 tisuća osiguralo Ministarstvo graditeljstva, a oko 100 tisuća će biti osigurano iz gradskog proračuna. Pripremne radove na poravnavanju terena odradio je gradski komunalni pogon čiji će radnici na jesen na igralištima posijati travu te posaditi ukrasno drveće.

Kada igrališta budu završena sam grad Pakrac će imati ukupno šest javnih dječjih igrališta.