Srijeda, 21 Lipanj 2017 18:24

Za predsjednika vijeća izabran prof. dr. sc. Željko Glavić

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGA - 

POŽEGA - Na konstituirajućoj sjednici dobili smo novo Gradsko vijeće grada Požege, koje se sastoji od 12 vijećnika koalicije HDZ-HSU, 6 vijećnika SDP-a, 2 vijećnika Nezavisne liste i 1 vijećnik Živog zida. Sjednicu je vodila IMG 1510predstavnica Ureda državne uprave Antonija Jurković, a sjednici je nazočila i predstojnica ureda Đurđa Babić.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha svoje su mandate vijećnika stavili u mirovanje. Dužnost zamjenika vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege obnašat će Kruno Blažević, Ivana Šimleša i Igor Bajt. Zbog nespojive dužnosti vijećnika s obavljanjem posla u Gradskoj upravi umjesto izabrane vijećnice Slavice Kruljac, dužnost vijećnice obnašat će Kristina Turković. Sa SDP-ove liste svoje vijećničke mandate su stavili u mirovanje Zdravko Ronko i Tomislav Jakobović, a umjesto njih dužnost vijećnika obnašat će Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar.

Na prijedlog vijećnika koalicije HDZ-HSU za predsjednika Gradskog vijeća izabran je prof. dr. sc. Željko Glavić (HDZ), dugogodišnji uspješni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, gotovo jednoglasno, sa samo jednim glasom protiv vijećnika SDP-a. Za zamjenike IMG 1514predsjednika izabrani su Igor Krizmanić (HDZ) i Ivanka Marić (HSU) s 14 glasova za i 6 protiv. Novo izabrani predsjednik pročitao je tekst prisege na koji su prisegnuli svi vijećnici i potpisali izjavu prisege. 

Tako sada novi saziv Gradskog vijeće grada Požege čini: ispred koalicije HDZ-HSU 12 vijećnika, prof. dr. sc. Željko Glavić, Igor Krizmanić, prim. dr. Drago Gašpar, Ivanka Marić, Dragan Borevac, Ivan Radičević, Slobodan Manović, Drago Despić, Kruno Blažević, Ivana Šimleša, Igor Bajt i Kristina Turković. Ispred SDP-a vijećnici prim. dr. sc. Marijan Cesarik, Marina Mirković, Tamara Puač, Martina Vlašić, Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar. Ispred Nezavisne liste grupe birača Dražen Pekčec i Marijana Švajda, a ispred Živog zida vijećnik Branko Spajić, koji se ispričao zbog izostanka sa sjednice i jedini još nije položio prisegu. Nakon prisege himnu je otpjevala mag. mus. AnaTicl iz Glazbene škole Požega.

IMG 1535Izabran je i Odbor za izbor i imenovanje koji će voditi predsjednik Drago Gašpar, Odbor za Statutarno-pravna pitanja koja će voditi Dragutin Štirmer, Odbor za financije koji će voditi Zdravko Jelčić, Odbor za imenovanje ulica i trgova koji će voditi Marijan Pilon, Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju koji će voditi Berislav Andrlić, Savjet za zaslužne građane i javna priznanja koji će voditi Milan Gojo.

Imenovani su i novi članovi Upravnih vijeća gradskih ustanova, pa će tako u Gradskoj knjižnici i čitaonici biti Silvija Sertić, Ksenija Knezović i Veronika Šakota, u Gradskom muzeju Katarina Soldo Obućina, Verica Jurić i Mislav Bojić, u Gradskom kazalištu Anita Jakobović, Goran Peić i Dražen Muljević, a u Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda imenovani su Dalibor Tomljanović, Mirela Višaticki i Ivo Han.

IMG 1565Novoizabrani predsjednik Željko Glavić zahvalio se na povjerenju i pozvao sve vijećnike na konstruktivan rad, prijedloge i suglasje oko odluka bitnih za grad Požegu.

Novi požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitao je svim izabranim vijećnicima i nositeljima funkcija u Gradskom vijeću te pozvao na jedinstvo u radu: - Uvjeren sam da ćemo svi, zajedno s mojim zamjenicima, Mario Pilonom i Ferdinandom Trohom, uprijeti da ovo vijeće bude uvijek ovako dobro, da radimo kreativno, donosimo one odluke koje će biti na dobrobit naših sugrađana. Očekujemo i od oporbe da predlaže, dobit će riječ, a većinska vlast preuzet će obvezu na sebe. Nema izvlačenja, imamo potpunu premoć u vijeću, a donosit ćemo samo one odluke na dobrobit naših građana. Pozivam da budemo dobri susjedi, da nastavimo surađivati, za dobrobit svih nas i naše djece.

Tekst/foto: Vladimir Protić