Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 15:06

Olakšali integraciju 34 učenika i zaposlili 33 nezaposlene osobe

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PETICA ZA DVOJE III. FAZA -

POŽEGA - Projekt „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – III. faza“ teži izjednačavanju obrazovnih mogućnosti svih učenika te IMG 8008omogućavanje sudjelovanje učenika s teškoćama u redovnom obrazovnom sustavu u skladu s njihovim mogućnostima, potrebama te primjenu načela inkluzivnog obrazovanja.

Europska unija je sufinancirala projekt, a nositelj projekta je Grad Požega u partnerstvu s osnovnim školama s područja grada Požege OŠ Dobriša Cesarić, OŠ Julija Kempfa i OŠ Antuna Kanižlića. 

Projekt je obuhvaćao 34 učenika s teškoćama te 33 pomoćnika u nastavi, u trajanju od 12 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je milijun i pol kuna, od kojih je 120 tisuća kuna sufinancirao Grad Požega. 

 IMG 8022Dva glavna cilja projekta su bila olakšati integraciju 34 učenika s teškoćama u razvoju u 3 osnovne škole u Požegi, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju i povećanje zapošljivosti 33 nezaposlenih osoba na području Požeštine.

- Prije svega vam hvala što pomažete našoj djeci. Drago mi je da smo između velikog broja prijavljenih izabrali one koji su najbolji, što se prvenstveno vidi po rezultatima djece s kojima radite. Grad Požega će nastaviti davati podršku i sufinancirati, sve na tragu onoga što „petica“ je – pomoć, edukacija, tim, integracija, ciljanost, afirmacija. Afirmacija naše djece koja imaju poteškoća u razvoja, da ih zajednički integriramo u društvo jer na to imaju pravo. Grad Požega je prijatelj djece i ovo je jedan od načina na koji ćemo ih sigurno nastaviti pomagati – istaknuo je gradonačelnik Darko Puljašić.

IMG 8026Projektne aktivnosti odnose se na selekciju i osposobljavanje pomoćnika u nastavi kroz edukacije za rad s djecom s teškoćama u razvoju, rad pomoćnika u nastavi u školskim aktivnostima tijekom odgojno-obrazovnog procesa u ustanovama i izvanučioničkim oblicima nastave, aktivnosti povezane s informiranjem i senzibiliziranjem javnosti, promidžba i vidljivost projekta te upravljanje projektom i administracija.

Tekst/foto: A. Protić