Četvrtak, 01 Lipanj 2017 10:33

Za predsjednika Tomo Vrhovac, a Miroslav Crnjac zamjenik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA I IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE HVIDRA GRADA POŽEGA -

POŽEGA - Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata grada Požega održala je svoju Redovnu i izbornu skupštinu. Skupštinare u restoranu Stari grad pozdravili su izaslanik Župana Alojza Tomaševića, tajnik Skupštine županije Željko Obradović i zamjenik gradonačelnika grada Požega Darko Puljašić koji su dali punu podršku radu HVIDRA-e, koji pomažu i financijski. Kao gradsku udrugu najviše financijski pomaže grad Požega sa 60 tisuća kuna godišnje, a za ovu godinu udruga u planu ima 75 tisuća kuna od grada Požege.

– Već dugo surađujemo, dio moje suradnje s vama započeo je kroz Dom zdravlja Požeško-slavonske županije na čijem sam čelu kao ravnatelj. nadam se da ćemo dobro surađivati dalje, a ja vam garantiram da ćete s gradom Požegom surađivati i dalje. Očekujem od vas aktivno uključenje u politički život grada, ne stranački, nego aktivni život grada. Očekujem od vas da gradskoj upravi pomognete, te da zajedno nastavimo promicati istinu o Domovinskom ratu. Moj ured gradonačelnika bit će vam uvijek otvoren za vaše probleme, ali i one lijepe stvari, sportske susrete, vaša druženja za koja će grad Požega uvijek biti na vašoj strani – istakao je Puljašić, kandidat za požeškog gradonačelnika u drugom krugu.

Nakon podnošenja izvješća o radu u protekloj godini, velikog broja aktivnosti koje je iznio predsjednik Tomo Vrhovac, od obilježavanja svih državnih praznika i vjerskih blagdana, obilježavanja svih važnijih datuma iz Domovinskog rata, odlazak na komemoracije i susrete sjećanja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, sudjelovanje na brojnim humanitarnim turnirima i manifestacijama, sudjelovanje u satu istine, promicanju istine o Domovinskom ratu u našim krajevima za učenike osnovnih škola, hodočašća u Mariju Bistricu, do brojnih sportskih susreta i vlastitog ŠNIDOR-a, na nivou grada Požega, Požeško-slavonske županije i državnom ŠNIDOR-u. Udruga je posebno osjetljiva i pokazuje senzibilitet organizirajući vlastite akcije i doniranja socijalno potrebitim ljudima i svojim članovima, a nekoliko godina iz vlastitih i međunarodnih donacija doniraju i djecu s posebnim potrebama, posebno u školi Julija Kempfa, gdje učenike darivaju i za Božić.

Nakon usvajanja izvješća i financijskog izvještaja kojim je udruga prošle godine prihodovala oko 135 tisuća kuna, donijeti su i planovi za razdoblje 2017-18. godina. Uslijedili su izbori novog rukovodstva, a nakon tajnog glasanja i procedure s glasačkim listićima i glasačkim kutijama za novog predsjednika je izabran, jednoglasno, stari predsjednik Tomo Vrhovac, a od tri ponuđena kandidata za njegovog zamjenika izabran je Miroslav Crnjac. Članove Predsjedništva udruge koja broji oko 150 članova izabrat će novo rukovodstvo. Za predsjednika Nadzornog odbora od tri kandidata izabran je Vladimir Mihalj, a od 19 kandidata na listi izabrano je i 15 predstavnika za Godišnju skupštinu HVIDRA-e Požeško-slavonske županije.

Tekst/foto: Vladimir Protić