Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 13:45

Novi vinski web portal i nove stipendije za studente

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO VELEUČILIŠTE OBILJEŽILO 19 GODINA RADA -

POŽEGA - Veleučilište u Požegi obilježilo je prigodnom svečanosti 19 godina od osnivanja i uspješnog rada ove visokoškolske institucije u Požegi, koja ima i širi značaj u Požeško-slavonskoj županiji. Požeško Veleučilište danas pohađa preko 1.100 studenata IMG 4632na šest studija, a do sada je diplomiralo 3.500 studenata. Danas na Veleučilištu ima 29 nastavnika u znanstvenim i nastavnim zvanjima koji stalno napreduju u svojim strukama. Trenutno je na Veleučilištu u Požegi stalno zaposleno 14 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.

Rad i aktivnosti Veleučilišta u proteklom razdoblju predstavio je dekan dr. sc. Dinko Zima, prodekan prof. dr. sc. Berislav Andrlić predstavio je novi vinski web portal na kojemu će se promovirati ali i prodavati vina proizvedena u vinskom podrumu Veleučilišta u okviru studentske prakse i studija Vinogradarstva, vinarstva i voćarstva.

Nekoliko godina Veleučilište stipendira svoje studente, a ove godine 13 studenata dobilo je godišnju stipendiju od 10.000 kuna. - Studentske stipendije dobivaju se po dva kriterija, socijalno-ekonomsko stanje i izvrsnost studenta tijekom studiranja. Na raspisani natječaj studenti se javljaju i svake godine spremni smo dodijeliti do 15 stipendija, poštujući naše studente Veleučilište daje maksimum – istakao IMG 4653je prilikom potpisivanja ugovora s novim stipendistima dekan Zima, te najavio skori početak gradnje Studentskog doma u Požegi, čeka se još odobrenje financiranja ministarstva, a Veleučilište ima u planu i dogradnju zgrade na sadašnjoj lokaciji za nove učionice, laboratorije, knjižnicu i sportsku dvoranu.

Stručno predavanje održao dr. sc. Saša Petar na temu „Tržišni i globalni trendovi – imamo li znanja za 2025. godinu“. Svečanosti su nazočili dekani Veleučilišta u Slav. Brodu, fakulteta u Zagrebu, predsjednik Upravnog vijeća prof. dr. sc. Drago Šubarić, dekan fakulteta iz Osijeka, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je pružio punu podršku radu i daljem razvoju požeškog Veleučišta, te tražio još veću povezanost znanstvenog dijela i profesora s regionalnom samoupravom i gospodarstvom. Svečanosti su nazočili i ravnatelji javnih ustanova i gospodarstvenici s kojima Veleučilište ima dobru suradnju i rad na pojedinim zajedničkim projektima.

Tekst/foto: Vladimir Protić