Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 15:49

Pedijatriji požeške bolnice donacija 200 tisuća kuna za novi uređaj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAJEDNIČKOM AKCIJOM ŽUPANIJE, GRADOVA I OPĆINA PRIKUPLJENA SREDSTVA ZA OŽB POŽEGA -

POŽEGA – Zajedničkom akcijom Požeško-slavonske županije, gradova Pakrac, Lipik, Požega, Pleternica, Kutjevo i općina Brestovac, Velika, Kaptol, Jakšić i Čaglin prikupljena su sredstva za kupnju medicinske opreme OŽB Požega, za odjel pedijatrije, uređaj za dijagnostiku astme i drugih plućnih bolesti kod djece. Ček s iznosom od 200 tisuća kuna uručio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zajedno sa svim načelnicima i gradonačelnicima, te saborskim zastupnikom Franjom Lucićem.

- Na inicijativu požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije odlučili su odvojiti dio sredstava za potrebe Odjela pedijatrije naše bolnice. Odlučili smo kako je aparat za dijagnostiku bolesti dišnog sustava kod djece ono što je u ovom trenutku potrebno. Sredstva su već uplaćena na račun bolnice i uskoro očekujemo taj aparat na odjelu - rekao je prof. dr. sc. Željko Glavić ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

- Kroz Odjel pedijatrije u požeškoj bolnici prođe od 15 do 17 tisuća djece, od najranije do adolescentske dobi od kojeg broja djece veliki dio njih pati od bolesti dišnog sustav i alergija. U našoj županiji pojavnost astme je oko sedam posto dok je pojavnost alergijskih bolesti oko 22 posto. Ova donacija, koju ćemo iskoristiti za kupnju uređaja Combo koji u sebi kombinira dijagnostiku svih plućnih bolesti, koji je transportabilan i vrlo učinkovit, značit će puno za oko dvije tisuće djece koja trenutno boluju od dišnih bolesti na našem području – rekao je prim. mr. sc. Vlado Drkulec, voditelj Odjela pedijatrije.

Prigodom uručivanja vrijednog dara uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića nazočili su načelnici općina Vlado Boban, Mile Pavičić, Ivica Kovačević, Zdravko Mandić i Dalibor Bardač, gradonačelnice Anamarija Blažević i Antonija Jozić, te gradonačelnici Vinko Kasana i Josip Budimir.

- Ponosan sam i sretan što smo zajedničku želju da nešto učinimo za našu bolnicu, doista i realizirali. Svjesni smo da je svaki odjel u ovoj bolnici važan, no najviše je senzibiliteta za odjel Pedijatrije. Ova sredstva odvojili smo u ime svih građana naših gradova i općina i pravo je zadovoljstvo znati kako će ovakav aparat biti u sustavu ovog odjela – istakao je župan Tomašević.

Tekst/foto: Vladimir Protić

Galerija slika