Petak, 12 Svibanj 2017 19:46

Naj sestra Mirjana Mance iz požeškog Doma zdravlja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKI GRADONAČELNIK PRIMIO I NAGRADIO NAJ MEDICINSKU SESTRU -

POŽEGA – Povodom Dana sestrinstva u Požegi je proglašena najsestra, a ove godine je to sestra Mirjana Mance. Tom prigodom primio ju je i i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

- Čestitam vam na ovom izboru i vašem plemenitom zanimanju. Sigurno u mnogim poslovima je potrebna ljubav, a posebno u ovom vašem poslu, ljubav prema čovjeku, pacijentu – istakao je gradonačelnik Neferović uručujući buket cvijeća.

Sestra radi preko 30 godina kao medicinska sestra. – Zahvaljujem se svojim kolegicama što su me predložile za naj sestru. Ovo je posao koji je jako zahtjevan, teško zanimanje, no ja sam sretna što ga obavljam. Važan je odnos prema pacijentima ali isto tako i prema timu koji pruža zdravstvenu zaštitu u ordinaciji. Svih trideset godina sam odradila na istom mjestu kao medicinska sestra u ordinaciji Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Posao je težak koliko i lijep, ali uljepšava ga taj stalni kontakt s ljudima – kaže sestra Mirjana Mance. 

Predsjednica Hrvatske udruge sestara i medicinskih tehničara, Ogranak Požega Jelena Kitanović uputila je čestitke svojoj kolegici na izboru najsestre i istakla da joj želi da nastavi tako vrijedno i požrtvovno obavljati svoj posao.

Tekst/foto: Vladimir Protić