Četvrtak, 11 Svibanj 2017 20:15

Započeli radovi na uređenju Ulice Borisa Hanžekovića

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Nakon što su završili radovi na rekonstrukciji i uređenju dijela Ulice kralja Krešimira, započeli su radovi i na uređenju Ulice Borisa Hanžekovića na požeškim Prauljama. Ovdje se radi na izgradnji prometne infrastrukture, kolnika i pješačkih staza te izgradnji sustava oborinske odvodnje. Vrijednost radova je 1.184.820,00 s PDV-om.

- Ovo je posljednja investicija na ovom području grada. Zadovoljan sam što će se asfaltirati ovaj dio ulice Borisa Hanžekovića u dužini od 255 metara. Na ovom dijelu grada ostala je još jedino Ulica Vinka Paulskog koja nije asfaltirana. Cijeli ciklus radova započeo je još 2013. godine i svake godine se rješavala po jedna ulica u ovom dijelu grada – rekao je gradonačelnik Neferović prilikom današnjeg obilaska radova.

Stanovnici ove ulice dugi se niz godina bore i s problemima otpadnih voda zbog manjkavog sustava kanalizacije te neasfaltiranog dijela ulice. Tako će uz izgradnju prometne infrastrukture radove na izgradnji preljevnog kolektora kanalizacijske mreže za ulice Eugena Kvaternika i Borisa Hanžekovića odraditi gradska tvrtka Tekija. Vrijednost tih radova je 220 tisuća kuna.

- Ono što me osobno razočaralo je aktivnost mjesnog odbora koji nije prihvaćao rješenje koje je nametnula struka i koje je kao takvo prihvaćeno. Ova investicija se radi u tom pravcu, a njihove ideje da se oborinska odvodnja može riješiti nekim drugim načinima i ono što su slali u Grad je sramotno – dodao je gradonačelnik Neferović.

Podsjetimo, Grad Požega je u srpnju 2014. godine asfaltirao obližnje ulice Lovre Matačića i Ante Schwartza, prije dvije godine asfaltirana je i Ulica dr. Matije Kožića, dok je prošle godine asfalt dobila i Ulica Ervine Dragman.

Tekst/foto: Vladimir Protić