Subota, 22 Travanj 2017 09:30

Novi ravnatelj JU Park prirode Papuk predstavio projekt u Ministarstvu zaštite okoliša

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović održao je u petak, 21. travnja radni sastanak s Alenom Jurencom, novoizabranim ravnateljem JU Parka prirode Papuk. Jurenac je ministru Dobroviću izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju te predstavio veliki projekt Parka „GEO PRIČA UNESCO GEOPARK“, s kojim ujedno započinje mandatno razdoblje. Projekt je ukupno vrijedan 90 milijuna kuna i odobren je za sufinanciranje iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Partner Parku na projektu je Županijska uprava za ceste.

Projektne aktivnosti se sastoje od tri tematske priče: „Izgradnja i opremanje adrenalinskog parka u Velikoj“, „Kuća Panonskog mora“ i „Rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac-Jankovac“.

 - Veoma sam ponosan, ali i svjestan velike odgovornosti jer mandat započinjem s početkom realizacije opsežnog projekta Parka prirode Papuk koji će imati veliki značaj za Virovitičko-podravsku, ali i susjednu, Požeško-slavonsku županiju. Sa svojim suradnicima nastavljam raditi na dosezanju cilja da Park postane pokretač razvoja lokalne zajednice te planiramo značajna ulaganja u razvoj javne turističke infrastrukture u destinaciji - izjavio je Alen Jurenac.

Isto tako, uz obavljanje osnovnih funkcija u Parku, najavio je i poticanje pokretanja obiteljskih gospodarstava te jačanje potražnje za lokalnim proizvodima i uslugama.

 - Čestitam Vam na imenovanju za ravnatelja JU Parka prirode Papuk. Veoma se radujem Vašem projektu koji će značajno doprinijeti obogaćivanju turističke ponude, jačanju vidljivosti destinacije te podizanju razine gospodarskih aktivnosti u dvije županije - kazao je ministar Dobrović.

Alen Jurenac rođen je u Našicama 1983. godine, diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a zaposlenik je Ustanove od 2007. godine kada je započeo s radom kao nadzornik. Od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost glavnog nadzornika Parka prirode Papuk nakon čega nastavlja raditi u službi čuvara prirode. Od siječnja do ožujka 2017. bio je na mjestu vršitelja dužnosti ravnatelja JU Parka prirode Papuk.