Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Travanj 2017 13:43

Odobreno još 7 projekata za gradove i općine iz Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MINISTARSTVO GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA -

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je 336 zahtjeva za financiranje projekata jedinica lokalne samouprave koji su namijenjeni poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda u ovoj godini. Među njima uz projekat Grada Pakraca o kojemu smo već pisali odobreno je još 7 projekata iz Požeško-slavonske županije ukupne vrijednosti 860 tisuća kuna.

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Ministarstvo graditeljstva će tako Gradu Požegi dati 100 tisuća kuna za projekt održavanja nerazvrstanih cesta, odnosno izgradnju Ulice Borisa Hanžekovića. Isti iznos dobit će i Grad Kutjevo za uređenje doma u Cigleniku. Za održavanje javnih površina i javne rasvijete, zelena zona grada, Pleternica je dobila 160 tisuća kuna.

Općini Čaglin je dodijeljeno 120 tisuća kuna za održavanje društvenog doma u Milanlugu a isto toliko općina Jakšić će dobiti za izgradnju kanalizacije u naselju Svetinja. Ministarstvo graditeljstva će 110 tisuća kuna dati i općini Kaptol za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci. Najviše novca iz ovog ministarstva dobit će Pakrac 230 tisuća kuna te Lipik 150 tisuća kuna.

Na javni poziv Ministarstva za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama koji je objavljen 27. siječnja 2017. godine pristiglo je 779 zahtjeva gradova i općina. U Državnom je proračunu za ovu namjenu osigurano 40 milijuna kuna.

Tekst: V.Milković Foto: V. Protić