Četvrtak, 30 Ožujak 2017 15:19

Župan Tomašević uručio ugovore za 24 Lovačka društva koja gospodare sa 100 tisuća ha lovišta

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POTPISANI UGOVORI O ZAKUPU ZAJEDNIČKIH LOVIŠTA NA PODRUČJU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Nakon provedenog natječaja i prikupljenih suglasnosti od Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva pravosuđa, u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije upriličeno je potpisivanje Ugovora o Zakupu zajedničkih lovišta na području Požeško-slavonske županije. Svi novi lovo zakupnici su morali ispuniti i druge uvjete, uredno plaćanje dosadašnjih koncesija i ponuditi iznos za zakup.

Župan Alojz Tomašević potpisao je 24 Ugovora o zakupu za sva 24 Lovačka društva koja su i do sada gospodarila s tim lovištima, ulagala u njih, izgradila svu potrebnu infrastrukturu, te se o lovištima brinuli marom dobrog gospodara, a društva su s područja Požeško-slavonske županije.

- Ovo je za nas „dan lovaca“ koji smo čekali i očekivali s nekom zebnjo bojeći se da će doći do kakvih zakonskih promjena. Budući da je Zakon o lovstvu dao smjernice da sva ona LD koja su dobro i kvalitetno gospodarila sa lovištima, da mogu produžiti zakup na 10 godina. Kao predsjednik sam sretan i zadovoljan budući da smo mi jedini Lovački savez u RH kojemu niti jednom lovačkom društvu nije oduzeto niti jedno lovište. Čestitam i ljudima koja vode lovačka društva i svim 1.300 lovaca koji su svojom marljivošću to zaslužila – istakao je predsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović koji se zahvalio požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, ujedno i lovcu, na višegodišnjoj podršci zbog koje smo mi najbolje organiziran Lovački savez u Hrvatskoj.

- Vi ste pokazali da znate upravljati lovištem, marom dobrog gospodara, i čuvate blagodati koje nam je priroda dala. Od prvog dana mandata ja sam se borio da zakupnine mogu dobiti smo dobra lovačka društva. U narednih deset godina vi ćete proširiti i lovstvo staviti u gospodarske osnove naše županije, prije svega lovni turizam. Vi u ime županije gospodarite s preko 100.000 hektara zemljišta i do sada nismo doživjeli loše odnose, lovačka društva su nama na ponos. pronašli smo i model kako kroz vaše projekte ova sredstva od lovo zakupnine vama vratiti. Za ovu godinu također raspisujemo natječaj za vaše prijedloge i projekte, stoga će županija financirati i izradu lovno-gospodarskih osnova za sva lovačka društva - rekao je nakon svečanog potpisivanja Ugovora župan Alojz Tomašević.

Tekst/foto: Vladimir Protić