Četvrtak, 23 Ožujak 2017 10:11

Ministar Dobrović u radnom posjetu Parku prirode Papuk

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA – Ovog je tjedna u svom prvom radnom posjetu Parku prirode Papuk boravio ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović uz pratnju pomoćnika za zaštitu prirode Igora Kreitmeyera.

Ministar Dobrović ovom je prilikom obišao infrastrukturne projekte koji su realizirani u parku, a posjet je započeo u Upravnoj zgradi parka u Velikoj u kojoj je prošle godine dovršen projekt energetske obnove.

DSCN6875Tijekom radnog sastanka s v.d. ravnateljem i voditeljima službi parka ministru je ukratko predstavljen park, a poseban interes ministar je iskazao za status Papuka kao prvog hrvatskog UNESCO geoparka.

- Projektom koji se trenutno nalazi u završnoj fazi dodjele bespovratnih sredstava Park prirode Papuk će uvelike poboljšati svoju turističku infrastrukturu i produžiti turističku sezonu. Ove ciljeve park planira postići izgradnjom i opremanjem jedinstvenog multimediijalnog Geo info centra u Voćinu, uređenjem i opremanjem Kuće Panonskog mora u Velikoj te rekonstrukcijom ceste do Jankovca kao najvećim ulaganjima u projektu – rekao je Alen Jurenac, vršitelj dužnosti ravnatelja JU PP Papuk.

U terenskom obilasku parka ministar je nakratko posjetio i kamp odmorište Duboka, investiciju vrijednu 2,5 milijuna kuna. Prvi suvremeni kamp u ovom dijelu Hrvatske službeno će biti uskoro otvoren, a namijenjen je održavanju škola u prirodi i boravku kampera.

Svoj posjet ministar je završio kratkim boravkom u Park šumi Jankovac gdje je obišao Eko točku Jankovac, infrastrukturni projekt koji je financiralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sa 2,5 milijuna kuna kroz Program integracije u EU Natura 2000.

IMG 3592Prvi dan proljeća iskorišten je i za kraću šetnju Grofovom poučnom stazom gdje su ministru prezentirana biološka i geološka obilježja Jankovca, kao i zanimljiva kulturno povijesna baština.

- Po završetku uspješnog posjeta parku ministar Dobrović istaknuo je kako je impresioniran onim što je vidio i da vjeruje da će po završetku planiranih projekata Park prirode Papuk zahvaljujući svom biološkom i geološkom bogatstvu kao i zanimljivoj kulturno povijesnoj baštini postati nezaobilazna točka za brojne nove posjetitelje – ističu iz JU Park prirode Papuk.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Park prirode Papuk