Utorak, 21 Ožujak 2017 10:25

Gradonačelnica Jozić, zahvalila se vijećnicima na dobroj suradnji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

25. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Zahvaljujem se vijećnicima na dobroj suradnji, konstruktivnoj i dobronamjernoj kritici koju ste uputili i prijedlogu koji ste dali. Uspjeli smo zajedno puno toga napraviti u gradu Pleternici, borit ćemo se s brojnim problemima i dalje. Ovo vijeće je svakako ostavilo traga u gradu Pleternici. Svima koji će biti politički kandidati na slijedećim lokalnim izborima želim puno uspjeha, poslovnog ali i privatnog uspjeha – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić na 25., posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Pleternice.

Novi izbori za Gradsko vijeće su 21. svibnja, a po odluci, zbog manjih troškova, taj dan održat će se i Izbori za Mjesne odbore na području grada Pleternice. Dobivena je suglasnost Ministarstva uprave, a na svim glasačkim mjestima bit će samo još jedna kutija više. Troškovi će biti znatno manji jer će sav posao obaviti isti birački odbori i za izbore za župan i vijećnike Skupštine županije te gradonačelnika i vijećnike Vijeća Pleternice. Tiskat će se samo listići, oglasi i dodatne glasačke kutije, što je znatna ušteda, obrazloženje je gradonačelnice Jozić, koje su vijećnici jednoglasno i prihvatili.

Nije ni pitanja na aktualcu bilo puno, tek koliko su se plaćale parcele koje je grad otkupljivao od privatnih osoba, a po koliko se sada prodaju investitorima. - Otkupljivale su se samo one parcele koje su bile potrebne da se formira Industrijska zona, po 1,5 eura po kvadratu, a po toj cijeni su i prodavane zainteresiranim ulagačima i poduzetnicima – rekla je gradonačelnica Jozić, koja se također suglasila da Pošta u Pleternici ima premalo djelatnika pa se često stvaraju gužve i građani negoduju, jer se čeka sat vremena da se pošalje preporučena pošiljka. Taj problem je HP istaknut, a isto tako i zbog čestog prekida na internetskim vezama. Ponovno su postavljena i pitanja kada će konačno biti u potpunosti završena ulica Eugena Podupskog, koja još na nekim mjestima nije završena a izvođača više nema na gradilištu. Brzina prometa na cesti prema Požegi se ne može povećati s ograničenja od 50 km/h, jer ta prometnica nema uređene nogostupe s obje strane kolnika, što je uvjet za podizanje brzine prometa. Hrvatske ceste imaju u planu rekonstrukciju tog pravca i izgradnju nogostupa s obje strane prometnice, a kada, to o njima ovisi, istakla je gradonačelnica Jozić.

Dnevni red od 8 točaka dnevnog reda brzo je iscrpljen jer su točke usvojene bez velike diskusije i uz suglasnost većine vijećnika. Tako je usvojeno Izvješće o izvršenju gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2016. godini, usvojeno Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnice za drugo polugodište 2016. godine, te Odluka o odobrenju okvirnog kredita po žiro računu koji grad uzima kod Podravske banke za potrebe financiranja udjela u projektima i financiranje projekata, kojeg vraća po isplati sredstava projekta na račun grada Pleternice.

Tekst/foto: Vladimir Protić