Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Ožujak 2017 19:37

Grad Kutjevo više nikome ne duguje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA KUTJEVA 
SVIH 21. TOČKU DNEVNOG REDA VIJEČNICI USVOJILI JEDNOGLASNO -

KUTJEVO – Zaista puno pitanja od svih vijećnika, čulo se na 18. sjednici Gradskog vijeća grada Kutjeva, pa je aktualni sat trajao stvarno puni sat vremena. Vijećnici su pitali o prostornom planu, zašto zapravo nema dimnjačarske usluge, zašto gradilište u centru Kutjeva ne ostavlja nikakav prolaz za pješake, koji hodaju ulicom, kad će se asfaltirati Turkovićeva ulica, jer obećanje do sada nije izvršeno. Kada ide u realizaciju izgradnja pješačke staze od Ovčara do Vetova, jer djeca tu dionicu na kojoj se vozi jako brzo pješače po kolniku. Saznali smo i nakon pitanja da grad Kutjevo više nema nikakvih dugovanja iz prošlosti, za sve račune koji su još u toku DVO-a imaju pokriće na žiro računu grada, te da su se sve krize oko plaćanja riješile s prošlom godinom. Istaknuto je pitanje s kojim se svi slažu da može biti problem, a to je slabo popunjavanje gospodarske zone Kamenjača tvrtkama i zaposlenim radnicima, jer to je uvjet kada se za nekoliko godina bude ocjenjivao učinak zone da se ne moraju još vraćati sredstva. Za sada ima samo 9 aktivnih tvrtki,4 su u mirovanju sa sada 55 uposlenika, od kojih je 35 s područja grada Kutjeva. Broj zaposlenih kod nekih poslodavaca se smanjio. Gospodarska zona mora do 2021. godine biti popunjena s 95% prostora tvrtkama u funkciji. IMG 9508

- Ozbiljno smo pristupili tom problemu i nastojat ćemo sve riješiti kako bi svaku parcelu stavili u punu funkciju. Imamo dva zainteresirana poslovna subjekta koja su nam se javila da bi ulagali i širili svoje poslovanje na toj lokaciji – rekao je gradonačelnik Budimir koji je naglasio kako je došao kraj strpljenju i toleriranju neodgovornosti pojedinaca koji su uzeli parcele, ali nisu ishodili potrebne dozvole za gradnju niti započeli gradnju, pa će se tim poduzetnicima morati oduzimati parcele. Gradonačelnik Budimir odgovorio je i na pitanje u kojem je stanju blokirana Turistička zajednica, te da se pokušava realizirati nagodba s vjerovnikom iz Zaprešića o otplati duga u vremenskom razmaku.
Kako je došlo do zamjene vijećnika Andrije Mitrovića (HSS), koji se povukao iz Gradskog vijeća na vlastiti zahtjev, zamjena, Marko Ašenbrener (HSS) iz Kutjeva položio je prisegu i tako postao novi vijećnik.
Iako je vrlo buran aktualni sat najavljivao i burnu sjednicu s čak 21. točkom IMG 9510dnevnog reda, izgleda da su sve nepoznanice vijećnici riješili, dobili odgovore, a onda sve točke dnevnog reda usvojili jednoglasno, bez velike diskusije. Iako im ostaje još jedna sjednica do raspuštanja Gradskog vijeća, zbog novih izbora za nove članove gradskog vijeća nisu se primijetile neke tenzije u radu. No sami izbori zbog toga vjerojatno neće biti med i mlijeko, jer očekuje se stranačka i borba suprotstavljenih kandidata. Za sada se zna da će kandidat za gradonačelnika ispred HDZ-a biti ponovno Josip Budimir. Da li će se pojaviti još neke stranke s HDZ-om u koaliciji koja je vrijedila na izborima prije četiri godine, manje je vjerojatno. Tko će sve od stanaka, koje imaju razvijenu infrastrukturu na području grada Kutjeva, gdje je višestranačje dosta razvijeno, saznat ćemo uskoro.