Četvrtak, 09 Ožujak 2017 12:28

Predstavljen novi Turistički vodič grada Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UZ OBILJEŽAVANJE DANA GRADA POŽEGA -

POŽEGA – Uz obilježavanje dana grada požeški gradonačelnik Vedran Neferović, direktorica Turističkog ureda Silvija Podoljak i autor dosadašnjih izdanja Turističkog vodiča grada Požege Dalibor Nedela predstavili su novi požeški vodič. Vodič je tiskan u 1.000 primjeraka uz pomoć grada Požege i Turističke zajednice grada Požega, a zapravo je prošireno i promijenjeno izdanje vodiča od prije dvije godine.

- Lijepo je kada u našem gradu imamo našim gostima pokazati što smo novo uradili, koja se događanja u gradu događaju, koji su novi sadržaji, što je obnovljeno, kako se pojedine vizure grada mijenjaju. Kada se taj sav trud prezentira u jednom novom osvježenom vodiču, onda je naše zadovoljstvo veliko. Kada se on pojavi pred Dan grada i pred dolazak velikog broja naših gostiju u grad Požegu, mislim da se ne trebamo stidjeti niti kritike – rekao je gradonačelnik Neferović, dodajući da nas i turističke patrole nekih medija dobro ocjenjuju, no da još svakako moramo poraditi na smještajnim kapacitetima. Inicijative lokalnog privatnog sektora najavljuju poboljšanje na tom planu.

- Nakon dvije godine uspjeli smo izdati reprint Turističkog vodiča, a vodič već ima brojne promjene vizure našeg grada. Trebamo se ponositi što ovakvu ediciju nema puno malih kontinentalnih gradova naše veličine. S takvim trendom treba nastaviti, kako bi vodič bio sve kvalitetniji i veći po broju stranica. Vodič je rađen sa novim dizajnom i tiskan na vrlo kvalitetnom papiru – rekao je autor Nedela zahvaljujući svima koji su podržali ovaj projekt, Mirni Šimunović koja je napisala tekst ali i prijevod na engleski jezik dijela vodiča.

- Novo izdanje Turističkog vodiča kojem su dodane nove lokacije svojevrsna je platforma i našim poduzetnicima, svima koji rade na turističkim ponudama, novim turističkim potencijalima i proizvodima kako bi ih lakše promovirali i prodavali. To je jedna dobra priča i za turističke agencije i za restorane, hotelijere i sve koji se bave turizmom. U vodiču se nalaze razne kulturne znamenitosti grada, potencijali grada i njegove okolice te popis svih manifestacija u ovom području uz važne informacije za posjetitelje - istakla je direktorica Podoljak.

Tekst/foto: Vladimir Protić