Utorak, 28 Veljača 2017 08:38

Boban: "Stadion smo kupili iz vlastitih sredstava, bez kredita i selu vratili selsko"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIREĐENA VELIKA FEŠTA U VELIKOJ NAKON PONOVNOG VRAĆANJA NOGOMETNOG STADIONA U DOMAĆE OKRILJE -

VELIKA - Ubrzo nakon povratka s licitacije na kojoj je u Slav. Brodu na Trgovačkom sudu, općina Velika postala vlasnik „svog“ nogometnog stadiona, organizirana je prava fešta da se proslavi ovaj uspjeh. Dugo godina čeznutljivo su gledali Veličani, a posebno sportaši, prema velebnom stadionu, koji je bio ukras mjesta, ali više nije bio njihov. Sada su se tu upleli bankari, osiguranja, faktorinzi, sudovi, stečajni upravitelji, a nogometna ljepotica sve je dalje bila od Veličana i prijetilo je da netko na kraju potpuno stran postane vlasnik stadiona. Govorilo se o austrijskom kapitalu, ruskom kapitalu, bilo je cijeli tucet nogometnih menadžera i nazovi nogometnih stručnjaka koji su obilazili stadion, no on je na kraju ipak završio kod onih kojima najviše znači samih Veličana i njihove općine.

No, iako je općina i načelnik Vlado Boban još prošle godine najavljivali da će ići na kupnju stadiona jer tako rješavaju cijeli niz problema u Velikoj, na dražbi su se pojavili još neki „kupci“ koji su početnu cijenu podigli za 140.000 kuna, pa onda odustali. Mogli smo za te novce urediti objekt, samo je kratko napomenuo načelnik Boban, koji priznaje da je očekivao i gori scenarij i još tzv. kupaca.-Ovih sam dana bio pod stresom. U zraku se osjećalo da se ide u taj projekt, kupovine stadiona. Drago mi je da smo to uspjeli izlicitirati. Za sve to imamo svoja vlastita financijska sredstva, nismo se kreditno zaduživali. Ono što je najbitnije nećemo se radi toga dodatno nigdje zaduživati. Ovdje ćemo preseliti općinske urede, a po našem planu brzo ćemo i vratiti uloženi novac. Radi ovoga investicije u općini neće trpjeti, idemo dalje sa svim započetim radovima i projektima. Ovdje ćemo preseliti općinsku upravu, TZ, knjižnicu, ovdje će biti smještene i prostorije udruga, a na terenima će se igrati nogomet. Dogovaramo sa zagrebačkim Sportskim savezom koji ima 56 klubova da oni dođu ovdje na pripreme. Ugostit ćemo njihove čelnike da vide čime sve raspolažemo – rekao je načelnik Boban, koji je upravo ovu općinu prije desetak godina preuzeo u „stečaju“, svih ovih godina strpljivo vraćao dugove, prošle godine vratio sve dugove, a ove godine ide i u prve investicije. Planira da se u zgradi dosadašnje općine, koju općinska uprava i sada ne koristi u cijelosti, uredi smještajno turistički objekt.

- U svim ovom godinama otkako sam načelnik neke su mi se stvari posložile. Prošlu smo godinu odradili bez dugova, štedio sam, skupio sam novac, a danas smo izlicitirali stadion te ćemo ovih dana sve to uplatiti. U ovih deset godina nisam dizao nikakve kredite, samo smo vraćali one iz prijašnjih vremena. Kredit nećemo uzimati niti za ovu investiciju. Ovaj ćemo kompleks prozvati Sportskim inkubatorom u sklopu kojeg planiramo od južne tribine napraviti hladnjaču, kod istočne tribine planiramo napraviti komunalni pogon, a još je puno toga u planu – dodao je načelnik Boban koji se zahvalio Općinskom vijeću koji je dopustio da se ide u taj projekt. Dio planova koji načelnik ima za ovaj kompleks, još ćemo tek otkriti u bliskoj budućnosti.

Čestitke za ovaj uspjeh načelniku Bobanu i svim veselim Veličanima, došli su izraziti, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, dogradonačelnik grada Požega Darko Puljašić i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, te brojni sportaši s područja Požeštine.

Tekst/foto: Vladimir Protić