Utorak, 14 Veljača 2017 10:48

Investicija u vrtić od 12 milijuna kuna djecu očekuje već ovog proljeća

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OTVORENO GRADILIŠTE NOVOG DJEČJEG VRTIĆA GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Otvoreno je gradilište novog dječjeg vrtića grada Požege, na području MO Ciglane, a zahvaljujući lijepom vremenu radovi se nesmetano odvijaju, pa za sada nije upitan ni rok dovršetka. To će svakako obradovati brojne roditelje, koji su sada na listi čekanja, ali i roditelje i djecu koja sada pohađaju vrtić Pod gradom, koji će se zajedno s jaslicama preseliti na novu lokaciju.

16 019 3d 002 ZELENA- Vrijednost investicije je 11,8 milijuna kuna, a objekt će imati ukupno 3.000 kvadratnih metara korisne površine. Planirano je 5 jasličkih i pet vrtičkih skupina ukupnog kapaciteta od 200 djece. Očekujemo da ćemo ovim novim sustavom gradnje, kojem su pribjegli mnogi gradovi zbog brzine i manje cijene građenja. Pokazalo se da su investicije klasične gradnje izuzetno skupe, a mi kao grad nismo mogli povući sredstva iz nekog od fondova. Iskustva drugih gradova su nam bila da se odlučimo za ovu modularnu gradnju koja je gotovo 40% jeftinija. Po svemu plan je da do kraja travnja bude završena i vrtić pušten u funkciju – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, dodajući da će se lokacija vrtića povezati sa okolnim prometnicima. Produžit će se Zelena ulica a spojit će se i na drugoj strani s ulicom Pavla Radića, pa neće dolaziti do zagušenja prometa u dovoženju i odvoženju djece iz dječjeg vrtića što su isticali neki kritičari, kaže gradonačelnik Neferović.

Do sada je vrtić Pod gradom u dvije zgrade imao kapacitet do 150-ero djece, a ovaj novi vrtić koji će zadovoljiti sve pedagoške standarde prihvatit će i 50-ero djece više.

Tekst/foto: Vladimir Protić