Četvrtak, 02 Veljača 2017 13:17

Najavljen početak gradnje trgovačkog centra „Supernova“ na 20.000 kvadrata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDSTAVNICI TVRTKE „SUPERNOVA POŽEGA“ IZNIJELI PLANOVE POŽEŠKOM GRADONAČELNIKU -

POŽEGA - Požeški gradonačelnik Vedran Neferović primio je izaslanstvo novo osnovane tvrtke „Supernova Požega“ d.o.o. koji su ga izvijestili o namjerama tvrtke da na lokaciji zapadnog izlaza iz grada Požega, izgrade trgovački centar Supernova, na ukupno 20.000 metara kvadratnih. Novi centar imao bi po uzoru na dosadašnje Supernova centre, osim velikog trgovačkog prostora prehrambene robe i kućnih potrepština i ostale, svjetski IMG 8476poznate zakupnike, koji prodaju odjeću, obuću, sportsku opremu, kozmetiku bijelu tehniku, audio i video sredstva i dr., što Požega u ovom trenutku nema. Cijeli kompleks Supernova u Požegi bio bi svakako jedan novi sadržaj koji bi omogućio obiteljima i posjetiteljima, poput dnevnog boravka s ugostiteljskim sadržajima, ugodan boravak i kupnju na jednom mjestu.

Direktor Supernova Požega, Paul Merdzo, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova, izvijestio je da se trenutno rade projektiranja objekta i određivanje sadržaja koji će biti u ovom centru. - Ukupna investicija vrijedna je oko 20 milijuna eura, a što u gradnji, opremanju i kasnije u radu samog trgovačkog centra bit će otvoreno oko 300 radnih mjesta. Trenutno smo u pregovorima s brojnim poznatim međunarodnim i domaćim zakupnicima, a razmišljamo da u ovom projektu zadovoljimo sve potrebe stanovništva grada i šireg područja Požeštine, da to bude mjesto na kojem će se ljudi rado zadržavati i okupljati. Trenutno usklađujemo idejne planova s planom izgradnje sa svim institucijama grada Požega. Uvjereni smo kako ćemo ishoditi sve potrebne dozvole, a otvorenje planiramo 2018. godine.

 IMG 8479Paul Merdzo je potvrdio da je Supernova krenula nakon nekoliko godina financijske krize u kupovanje nekih postojećih trgovačkih centara i gradnju novih. Tako se trenutno rade uređenja trgovačkih centara u Zadru i Sisku, kupili su neke objekte u Zagrebu, dok Požega ide kao nova investicija od početka na lokaciji koja je za te namjene određena još 2009. godine, no realizaciju je usporila upravo globalna kriza. Najavio je i da će se prilikom gradnje samog centra pružiti prilika svim domaćim, malim i velikim izvođačima radova, građevinarima i na poslovima opremanja, da sudjeluju u toj investiciji. Cjelokupan posao preuzima jedna velika građevinska tvrtka, zbog potreba financiranja, a kao kooperanti i izvođači pojavljuju se uvijek domaće i lokalne tvrtke.

Vrlo zadovoljan s namjerom i odlukom da se u Požegi izgradi novi, do sada najveći trgovački centar, bio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji smatra da će i građani biti zadovoljni novom i velikom ponudom, a da će svakako otvaranje centra donijeti i nova zapošljavanja. – Ovo je značajna investicija koja će u velikoj mjeri utjecati na ponudu u našem gardu, ali će donijeti i efekte u zapošljavanju, što je za nas jako bitno. Smanjenje broja nezaposlenih u Požegi a i dugoročno razvijanje gospodarskog stanja u gradu svakako je naš cilj, a ova investicija će biti vrlo korisna za naš grad. Očekujemo skori početak radova.

Tekst/foto: Vladimir Protić