Četvrtak, 19 Siječanj 2017 11:39

Prijem gradonačelnika uz Dan međunarodnog priznanja RH

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Predstavnike svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata na zajedničkom doručku okupio je gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim savjetnikom za branitelje, umirovljenim brigadirom Željkom Kalićem. Povod susreta bilo je prisjećanje na povijesni datum 15. siječnja 1992. godine kada je Republiku Hrvatsku međunarodno priznalo dvanaest zemalja tadašnje Europske zajednice, ali bila je to prilika i za razgovor o aktualnim problemima s kojima se branitelji svakodnevno susreću.

- Ovo je najskromnije što možemo napraviti da vas okupimo i da pokažemo kako postoji jedan ljudski pristup. Moramo uvažavati različitosti i različite političke stavove jer nije ni vrijeme ni mjesto da ulazimo u političke bitke. To su datumi koji moraju ostati izvan svega zbog današnjeg života ljudi u ovome gradu, u Hrvatskoj i zbog budućnosti kakvu trebamo i želimo imati u gradu Požegi. Vi, vaše obitelji i sinovi, zaslužni ste za ovo što danas imamo, a mi koji smo danas u politici odgovorni smo za budućnost naše sredine – poručio je gradonačelnik Neferović.

Ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na potpori u radu tijekom prošle, ali i prijašnjih godina Gradu Požegi i gradonačelniku zahvalio se Krešimir Pavelić.

Tekst/foto: pozega.hr