Petak, 02 Prosinac 2016 13:00

Prvi kontakt s turistima bit će centar za posjetitelje „Požeška kuća“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REALIZACIJA NOVOG PROJEKTA GRADA POŽEGA OBOGATIT ĆE TURISTIČKU PONUDU -

POŽEGA - Grad Požega kroz svoj novi projekt razvoja turističke infrastrukture dobiva Centar za posjetitelje "Požeška kuća" u kojemu će Grad Požega i Turistička zajednica Požega gostima predstavljati turističku ponudu grada i okolice. Nudit će se turistička priča grada doživljaja i finih okusa kroz sva četiri godišnja doba i za svih pet osjetila, temeljena na povijesnim i kulturnim vrijednostima, gastronomiji i glazbi, ali i čokoladi i vinu.

- Želji smo napraviti novi iskustveni doživljaj za posjetitelje, da odmah upoznaju najvažnije točke grada i to kroz istaknute događaje, poznate ličnosti i okuse grada po kojima nas najbolje prepoznaju. Tradicijska kultura destinacije postaje novi, kreativni oblik turističkog proizvoda, a nama je važno da upravo ovaj proizvod namijenimo kreativnim turistima koji žele doživljaj, ugođaj i nešto novo naučiti o destinaciji – pojasnila je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.
„Požeška kuća“ bit će podijeljena na dva dijela, prizemlje i podrum, od kojih će svaki dio pričati svoju priču. U prizemlju će se nalaziti info točka, odnosno prijemni centar te sobe posvećene fra Luki Ibrišimoviću i barunu Franji Trenku, dok će podrum biti posvećen okusima, točnije degustaciji prepoznatljivih okusa našega kraja. Umjesto ulaznice, posjetitelji će dobiti pluteni čep s različitim bojama koji će kasnije na zanimljiv način moći i iskoristiti. Tu su još i „pijani bicikl“ na kojem će se vožnjom kroz grad u dvorani za projekcije moći upoznati znamenitosti grada, strateške igre za djecu, mačevanje s barunom Trenkomkao interaktivna video igra te brojni drugi zanimljivi sadržaji.
U prvoj etapi radova uređena je fasada, zamijenjena stolarija i krovište, sada se radi na unutarnjim instalacijama, dok će se u sljedećoj fazi raditi na uređenju interijera. Izvedbenim projektom definirat će se svi detalji kako bi ono što će se moći u njoj vidjeti bilo što bolje u stvarnosti prezentirano.

- Projekt Požeška kuća je u poodmakloj fazi realizacije. U suradnji s Ministarstvom turizma i sa svim uputama koje smo tijekom protekle dvije i pol godine dobivali, krenuli smo u jednu značajnu investiciju za Požegu. Smatram da će grad s okončanjem ovoga projekta dobiti jednu novu dimenziju. Mislim da će se nakon ova dva projekta naći dovoljno motivacije kod onih koji se žele baviti turizmom da povećaju smještajne kapacitete, a Grad s ovim ulaganjima obogaćuje ponudu i stvara preduvjete da dobijemo još više gostiju u gradu, uz manifestacije i uređene dijelove grada koji mogu poslužiti za turistički obilazak –dodao je gradonačelnik Vedran Neferović.