Četvrtak, 01 Prosinac 2016 17:31

Poznato požeško šetalište na Starom gradu postaje „Ljubavna promenada“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENO KOMPLETNO UREĐENJE I POPLOČAVANJE STAZA I PLATOA NA STAROM GRADU U DRUGOJ FAZI -

POŽEGA – Poznato požeško Šetalište „Stari grad“ kroz povijest je bilo centralno mjesto okupljanja i druženja starih Požežana, dok ga novije generacije pamte po ljubavnim susretima i prvim poljupcima. Nakon što je u posljednjih nekoliko godina omiljeno požeško šetalište palo u zaborav, Grad Požega i Turistička zajednica započele su novu priču koja će ga zasigurno ponovno vratiti u život, ali i učiniti interesantnim za turiste i goste grada Požega. Šetalište „Stari gard“ postaje jedna nova turistička priča u gradu Požega.Ovih dana na Starom gradu postavljeno je prvih deset klupa koje pričaju o detaljima ljubavi pojedinog para ili parova iz prošlosti grada. Tako su klupu sa svojom pričom dobili Zlata i Hinko Kolarić – Kišur, Hermina i Josip Eugen Tomić, Dragutin i Hedviga Lerman, Terezija i Julije Kempf, Marica i Luka Ilijašević, Valerija i Franjo Ciraki, Ana i Ivo Čakalić, HedvigaSternberg i Miroslav Kraljević, Laura i Janko Jurković te Katarina i Josip Novak. LJUBAVNA PROMENADA PRESS

„Ljubavna promenada“ samo je početak priče o obnovi Staroga grada koji će zasigurno biti nezaobilazno mjesto svake šetnje ili turističkog obilaska.- Projekt „Ljubavna promenada – Stari grad“ je ovih dana u jednom manjem opsegu realiziran, dok ćemo vam nastavak cijele priče koju smo osmislili još prezentirati te se posavjetovati i poslušati određene stručnjake koji bi nam dali svoje mišljenje na temu uređenju cijelog Starog grada i povezivanja povijesnog konteksta s turističkim perspektivama toga prostora. Cilj nam je što bolje ga osmisliti i pretvoriti ga u interesantan dio grada koji će služiti turistima, ali i građanima grada Požege - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.
- Uz financijsku pomoć Hrvatske turističke zajednice, koja je osigurala sredstva za klupe, dobili smo jednu novu rutu u gradu za koju nam je ideju dao Gradski muzej Požega i njihov prošlogodišnji kalendar „Ljubavni jadi starih Požežana“. Odabrali smo desetak ljubavnih priča i postavili ih na klupe. Jedna strana priča o detaljima ljubavi pojedinog para iz prošlosti grada, dok su na drugoj strani dane poruke današnjim zaljubljenim parovima kojima želimo pokazati kako je ljubavna problematika univerzalna kategorija – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege, koja smatra izuzetno važnim stvoriti dobru priču za turističku ponudu.