Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 13:33

Uključite se svi u „Čaj za malog zmaja“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROMOCIJA JAVNO ZDRAVSTVENE I HUMANITARNE AKCIJE -

POŽEGA - Centar za socijalnu skrb Požega, Dom zdravlja Požega, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, OŠ Antuna Kanižlića i Gradska knjižnica i čitaonica Požega organizirali su javno zdravstvenu i humanitarnu akciju „Čaj za malog zmaja“. Željeli su u suradnji s IMG 2510građanima olakšati zdravstvene poteškoće i ojačati imunitet obitelji s djecom koja žive u uvjetima siromaštva, jer svaka bolest povećava životne troškove. Obzirom na to da smo u sezoni prehlade i gripe ideja je da se sastave paketići kojima bi olakšali našim malim sugrađanima simptome gripe i prehlade, a paketiće bi slagali od donacija građana.

Promociju ove akcije održali su i pozvali sve građane da se pridruže svojom donacijom, ravnatelj Centra za socijalni rad Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović.

Građani mogu od danas do 14. prosinca u prostorije Gradske knjižnice i čitaonice, Centra za socijalnu skrb i Zavod za javno zdravstvo donijeti med, čajeve, toplomjere, četkice i paste za zube, IMG 2511sirupe za snižavanje temperature (paracetamol ili ibuprofen sirupe), a svakako pokloniti se mogu i knjige, slikovnice, bojice, flomasteri, bojanke i po koja igračka. Od prikupljenih poklona učenici OŠ Antuna Kanižlića će pomoći sastaviti personalizirane paketiće.

Paketići će se sastavljati obzirom na dom djeteta i veličinu obitelji, a predat će se roditeljima prilikom prezentacije, koju je pripremio Dom zdravlja za sve roditelje koji žive u uvjetima siromaštva. Prezentacije s temama o prirodnim i učinkovitim metodama ublažavanja simptoma prehlade i gripe te oralnom zdravlju održat će se u Pleternici, Čaglinu i Velikoj, jer u tim mjestima po evidenciji Centra za socijalnu skrb ima najviše djece koja žive u uvjetima siromaštva.

IMG 2507Pozvali su sve građane koji mogu i imaju želju da se odazivu ovoj akciji, a kreativna skupina Gradske knjižnice je za sve donatore pripremila prigodni znak pažnje za božićne blagdane.

Tekst/foto: Vladimir Protić