Srijeda, 23 Studeni 2016 14:27

Dodijeljena priznanja zaslužnim osobama i udrugama općine Brestovac

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UZ DAN OPĆINE BRESTOVAC i BLAGDAN SV. MATEJA -

BRESTOVAC – Uz Dan općine Brestovac i blagdan svetog Mateja općina Brestovac dodijelila je javna priznanja pojedincima i udrugama za doprinos u životu i razvoju općine. Javna priznanja dodijeljena na temelju odluke Općinskog vijeća uručili su načelnik općine Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac na svečanosti u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu. 

Predlagatelji za nagrađene bili su općinski načelnik Zdravko Mandić i ravnatelj osnovne škole Dragutina Lermana prof. Antun Majnarić. - Godišnja nagrada općine sastoji se od javnog priznanja odnosno plakete i novčane nagrade. Novčana nagrada za pojedince je dvije tisuće kuna, a za udruge tri tisuće kuna. Čestitam nagrađenima i pozivam ih da i dalje ustraju u svojim aktivnostima na dobrobit zajednice u kojoj žive – istakao je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić uručujući javna priznanja, koja su dobili: Maja Davidović, prof., osnivač i voditelj Učeničke zadruge Cucurbita, koja je između brojnih aktivnosti sudjelovala u raznim projektima Ministarstva poduzetništva i obrta, Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica te su uz pomoć općine Brestovac i uz njeno zauzimanje osigurana prva sredstva za uređenje školskog okoliša, osnivanje Podružnice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Požeško-slavonske županije čime je potaknuto i osnivanje većeg broja zadruga u školama.

Učiteljsko vijeće OŠ Dragutina Lermana Brestovac predložilo je i Stelu Knežević za Godišnju nagradu koja je tijekom školovanja u Brestovcu bila “duša” razreda, marljiva i radišna u izvršavanju svih zadaća uz brižnost prema svakom svom kolegi i kolegici. Sudjelovala je ju mnogim projektima i predstavljala školu i općinu na mnogim smotrama i natjecanjima. Na Županijskom natjecanju bila je prva iz Biologije, a i iz drugih predmeta je postizala je zavidne rezultate.

Načelnik općine Zdravko Mandić predložio je troje kandidata za nagrade što je također Općinsko vijeće prihvatilo. Antonio Đurčević polučio je zavidne rezultate u atletici ne samo u RH već i u inozemstvu i slobodno se može reći da je ponos brestovačkog kraja jer je u veoma kratkom vremenu postigao ono na čemu mu mnogi mogu pozavidjeti. 

Zlatko Dražetić iz Završja učenik požeške Tehničke škole također dobiva javno priznanje za sva postignuća na području inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih sudjelujući na domaćim i međunarodnim sajmovima. Osvajao je prestižna i prva mjesta u jakim konkurencijama među brojnim izlagačima. U svakom slučaju može se reći da je Zlatko mladi inovator koji je tek počeo svoju karijeru u tehničkom stvaralaštvu pred kojim je blistava karijera.

Malonogometni klub Alabama kao udruga je osnovan 2001. godine s ciljem poticanja, razvijanja i unapređenja malonogometnog sporta te razvitak odgojnih, moralnih i sportskih vrijednosti. Klub bilježi brojne nastupe i pobjede, a naslov prvaka 1. Županijske malonogometne lige bilježi nakon 15 godina od osnutka.

Tekst/foto: Vladimir Protić