Četvrtak, 17 Studeni 2016 16:12

Veleučilište u Požegi kupuje zemljište za izgradnju studentskog doma

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Veleučilište u Požegi, kao jedan od trinaest prihvatljivih prijavitelja, zaprimilo je ponovni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ dana 14. studenog 2016. godine.

Poziv je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje njihovih smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju kako bi se doprinijelo smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente.

Prihvatljive aktivnosti unutar projekta su priprema projektne i tehničke dokumentacije, izgradnja novih studentskih domova, izgradnja zajedničkih prostorija (kuhinje, blagovaone, učionice, restorana, garaže i sl.), opremanje novih studentskih domova, izgradnja pristupnih putova, kupnja neizgrađenog zemljišta i sl.

Nakon objavljenog javnog poziva, Upravno vijeće je na svojoj 2. sjednici održanoj dana 16. studenog 2016. godine donijelo odluku o kupnji građevinskog zemljišta za izgradnju studentskog doma. Riječ je o zemljištu koje ima ukupnu površinu od 3520 m2 na kojem se planira izgradnja studentskog doma u kojem bi se osigurao smještaj za oko 100 nedomicilnih studenata. Planirani studentski dom, uz dvokrevetne sobe, sadržavao bi kuhinju, restoran, dvoranu, sobe za osobe s invaliditetom te brojne druge sadržaje prema idejnom rješenju.

Uspješnom realizacijom ovog projekta grad Požega privući će veći broj studenata iz cijele Hrvatske, čime će Veleučilište u Požegi postati atraktivnije, a time će se utjecati na povećanje studentskog standarda, stoji u priopćenju koje medijima šalje Veleučilište u Požegi.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska