Utorak, 18 Listopad 2016 13:56

Jedan bahati nastup u gradskoj upravi, a kasnije napad na novinara sve govori o njima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VRLO RUŽNI ODJECI BORAVKA INSPEKTORA MINISTARSTVA PROMETA U POŽEGI -

POŽEGA – Samo jedan dan boravka inspektora Ministarstva prometa u Požegi, donio je niz ružnih odjeka, od bahatog nastupa u gradskoj upravi Grada Požega, sukoba i fizičkih nasrtaja na novinara jednog lokalnog portala, do neprimjerenog boravka po požeškim lokalima i restoranima s vlasnicima velikih prijevozničkih tvrtki. Odjeci su i konkretizirani upitom požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića Vedran Neferović 17.10.2016o razlozima i vrsti posjete, budući da o posjeti inspektora nisu dobili nikakav zapisnik ili nalaz, na kraju. Ostao je rezigniran i iznenađen tom i takvom posjetom inspektora.

- Mislim da je i sam njihov dolazak, jer sam bio na trenutak izvan svog ureda, kada me je tajnica pozvala bio nesvakidašnji. Nisam znao niti tko je došao, no takav dolazak bez najave i konačno problematike po kojoj dolaze malo je bio začuđujući, a s duge strane kada sam čuo da su imali incident i da su napali novinare govori o profesionalnosti tih ljudi. Ako je ozbiljna tema, ja sam pitao da li je neka nepravilnost kod grada ili prijevoznika koji vozi učenike. Na kraju nema nikakvog traga niti zapisa prema gradu Požegi, a došlo je prvo do nastupa u gradu koji nije bio dobar – rekao je gradonačelnik Neferović, koji je izvijestio i pomoćnika ministra o dosta čudnom postupku i da ga ćudi da se to na takav način radi. – Malo mi je to sve bilo čudno i neozbiljno od strane gospode inspektora.

A sve je započelo dolaskom inspektora u Gradsku upravu i vrlo neprofesionalno iznesene mišljenja da grad ne posjeduje jedan dokument iz Ugovora i okvirnog sporazuma za prijevoz učenika. – Mi imamo takav sporazum potpisan na dvije godine, koji je završio u travnju 2016. godine i naravno da je Grad Ljilja Bilen 1Požega potpisao i nastavak tog Sporazuma prema Zakonu. Mi u našoj arhivi imamo taj dokument i neznam od kuda gospodi informacija o tome da Grad ne posjeduje takav dokument, a s kojim pravom dolaze tako neprofesionalno nastupiti u Gradu Požega i vrlo autoritarno tvrditi da mi nemamo taj dokument. To je po meni vrlo neodgovorno i neprofesionalno od ljudi koji predstavljaju državnu inspekciju – rekao je gradonačelnik Neferović, koji je dolaskom pročelnice odjela Ljiljane Bilen taj dokument pokazao. – Dokument je iz postupka javne nabave o prijevozu učenika, koji je sklopljen sukladno prema zakonu, a prije isteka tog ugovora on je produžen. Imali smo sve uredno doneseno i dostavljeno i prijevozniku – rekla je pročelnica Bilen.

Saznavši od nekoliko prijevoznika da inspektor uglavnom „preglede“ vrši po kafićima, a o tome se i sam uvjerio snimivši fotografiju inspektora u kafiću. – Ja sam nakon toga samo izašao van, a on je istrčao i uz riječi da je on inspektor. Odgovori sam mu da je on cestovni inspektor i da samnom nema ništa, a da sam IMG 7416samo dokumentirao gdje se nalazi za vrijeme „izvanrednog postupanja“. Tada me je uz verbalni sukob uhvatio za ruku i pokušao oduzeti fotoaparat. Ja sam morao nazvati policiju zbog napada, koja je vrlo brzo intervenirala - ističe urednik portala požega.eu Dražen Krstanović. On je kaže morao fotografirati taj „obilazak“ kafića cestovnog inspektora, jer su mu njegovi čitatelji javljali o dopodnevnom pohodu inspektora koji je svoj posao valjda zamijenio s turističkim i ugostiteljskim inspektorom.

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.eu