Četvrtak, 01 Listopad 2015 13:25

Približili knjigu svojim građanima

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KNJIŽNIČNI STACIONAR DOBILA I OPĆINA KAPTOL -

KAPTOL – Gradska knjižnica i čitaonica Požega u svom projektu približavanja knjige i čitanja bliže građanima pokrenula je otvaranje knjižnog stacionara i na području općine Kaptol, a sve je završeno svečanim otvorenjem male knjižnice koja je smještena u Gradsku vijećnicu u Kaptolu. Projekt Matične službe Gradske knjižnice da se knjiga približi čitateljima svesrdno je prihvatio načelnik općine Mile Pavičić, osiguravši odlično uređen prostor za knjižnicu i čitaonicu, prikladne police za knjige i računalo za evidenciju knjiga.

- Nadam se da će ova knjižnica imati puno korisnika i čitatelja, napose mladih koji će ovdje naći i zanimljivih sadržaja. Naša vijećnica je polivalentni prostor koji mnogi koriste, a odlično će poslužiti i za potrebe knjižnice i čitaonice. Ništa ne može zamijeniti dobru knjigu, a nadam se da će i ostale populacije našeg stanovništva stvarati navike korištenja knjižnice – rekao je načelnik Pavičić na svečanosti potpisivanja ugovora i otvaranja knjižnice.

Ispred grada Požege kao osnivača Gradske knjižnice domaćinima je čestitao na otvorenju knjižnice dogradonačelnik Darko Puljašić. – Naša obveza je da širimo djelatnost knjižnice i na druge sredine na području županije. ovim načinom poboljšavamo i kvalitetu življenja naših sugrađana, jer knjiga je i dalje važna uz sve tehnologije. Ja osobno volim knjigu a svaki dan čitam i novine, jer volim i onaj miris i listanje papira. Čestitam načelniku što je prepoznao dobru inicijativu i uložio sredstva koja su ulaganje u budućnost.

Da je ovo povijesni moment za općinu Kaptol, jer ovo je prva javna knjižnica na području općine Kaptol, i treba ju posebno zapisati, istakla je ravnateljica požeške knjižnice, Aleksandra Pavlović, koja dodaje da sada imaju sve usluge cijele knjižnice na dohvatu. – Prepoznajte tu mogućnost i iskoristite tu korist za svoj vlastiti napredak i svoju kvalitetu života. Potpora koju nam je pružila općina Kaptol i načelnik osobno je značajna i omogućilo da se ostvari ovaj naš projekt. Zahvaljujem i volonterkama, Kristinki i Snježani, koje će u svoje slobodno vrijeme raditi u knjižnici s korisnicima.

Začetnik projekta Mirjana Franculić iz Matične službe knjižnice, napomenula je da je korisnicima na usluzi 700 raznih naslova, od slikovnica, stripova, lijepe književnosti, književnost za mlade i odrasle, stručne literature i lektire za osnovne i srednje škole. Ovo je treći knjižnični stacionar otvoren na području Požeštine.

Prostor knjižnice je blagoslovio kaptolački župnik vlč. Josip Klarić i poželio svima da ju koriste i čitaju, jer i on još uvijek puno čita i preferira knjigu.

Tekst/foto: Vladimir Protić