Petak, 18 Rujan 2015 08:36

Deset bicikala za energetsku učinkovitost prometa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD PAKRAC UVODI SUSTAV JAVNIH BICIKALA -

PAKRAC - Nastavljajući provođenje programa poboljšavanja energetske učinkovitosti na području Grada Pakraca aktivno su se uključili i u mjere energetske učinkovitosti u prometu i to projektom uvođenja sustava javnih bicikala.

Cijeli projekt provodi se putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je pozitivno ocijenio zahtjev Grada Pakraca i donio odluku o odabiru i dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje navedenog projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 190 tisuća kn, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira ga sa 80%, dok je preostali dio iznosa osiguran u gradskom proračunu.

- Grad Pakrac nalazi se među prvim gradovima, koji su, svjesni pozitivnih efekata ovog projekta, krenuli u njegovu realizaciju. Korištenje sustava javnih bicikala našim će sugrađanima donijeti višestruku korist: zdraviji način života, manju potrošnju goriva, manje buke i znatno smanjenje emisije CO2, što u konačnici znači podizanje kvalitete življenja u ovom segmentu. Projekt je trenutno u fazi nabave 10 bicikala i pripadajuće GPS opreme, a o datumu početka korištenje sustava javnih bicikala na vrijeme ćemo obavijestiti naše građane – rekao je gradonačelnik mr. sc. Davor Huška.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Ilustracija