Petak, 24 Travanj 2015 11:03

Mijenjaju krov, stolariju i fasadu zgrade

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OBNOVA PAKRAČKOG DJEČJEG VRTIĆA VRIJEDNA 2,1 MILIJUN KUNA -

PAKRAC – Pred pakračkim Dječjim vrtićem "Maslačak" su veliki radovi kako bi se poboljšala energetska učinkovitost zgrade. Projekt je vrijedan 2,1 milijun kuna. - Planiramo promijeniti krov i stolariju kao i fasadu, odnosno ovojnicu zgrade. Vrtić je posljednji puta uređivan 1995. godine, nakon rata, kada su sanirana oštećenja od granata ali stolarija tada nije izmijenjena, Mi smo nešto malo dotrajale stolarije sami zamijenili plastičnom, onoliko koliko smo imali novaca za to a sada će se zgrada urediti prema najvišim standardima – kazala je ravnateljica Višnja Klobučar.IMG 1763

Pripreme za obnovu zgrade dječjeg vrtića već su počele jer je bilo potrebno obaviti neke predradnje kako bi se uopće mogli javiti na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. - Morali smo dobiti certifikat ali i pripremiti odgovarajuću dokumentaciju. Naime u toku rata je dosta toga nestalo a bilo je i nesređenih papira kao što je to općenito kod nas situacija, osobito kod objekata davno građenih. Uglavnom, za pripremu dokumentacije platili smo 109.000 kuna a za certifikat dodatnih 13.000 kuna. Novac je osigurao naš IMG 1767osnivač, Grad Pakrac – dodala je Višnja Klobučar.

Radovi na uređenju dječjeg vrtića "Maslačak" trebali bi početi u ljeto kada je u vrtiću manje djece nego obično. Najveći dio potrebnog novca dat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, između 70 i 80 posto, a ostatak će osigurati Grad Pakrac. U zgradi koja će se obnavljati svakodnevno boravi stotinjak djece u šest odgojnih skupina. Inače, u sastavu pakračkog vrtića postoji još jedna zgrada, na Kalvariji, ali je ona obnavljana po najvišim standardima prije nekoliko godina.

Tekst: V.M. Foto: Vanja Protić