Petak, 24 Travanj 2015 09:32

Smanjenje je preko 15% što će izazvati rebalans

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRAD POŽEGA ZBOG MINI POREZNE REFORME OSTAT ĆE BEZ 6,5 MILIJUNA KUNA -

 POŽEGA – Nakon dobivenih podataka o punjenju proračuna grada Požege u prva tri mjeseca, dolazi do rezultata da će mini porezna reforma Vlade RH proračun osiromašiti za najmanje 6,5 milijuna kuna samo u ovoj godini.

– Od te pogubne odluke za jedinice lokalne samouprave očekivali smo smanjenje na razini 10% ili 3,5 do 4 milijuna kuna, no prema sadašnjim pokazateljima u prva tri mjeseca 2015. godine iz poreza na dohodak dobili smo 7,8 milijuna kuna što je 1,43 milijuna kuna manje ili 15,4%. Mi nismo mijenjali sudjelovanje u cijeni roditelja za djecu u vrtiću, nije mijenjana vrijednost boda za obračun komunalne naknade što su mnogi gardovi napravili, nismo mijenjali stopu prireza, što su neke sredine napravile, nisu mijenjana materijalna prava zaposlenih. U rashodima smo smanjivali donacije udrugama u kulturi, udrugama građana, korisnicima proračuna Gradskoj knjižnici, Kazalištu, JVP, vijeću srpske manjine, smanjili materijalne rashode za 224 tisuća kuna za grad, oko 6,5%. Uz sve poteškoće uspjeli smo osigurati 350 tisuća kuna u proračunu za poticanje i razvoj poduzetništva – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji zbog toga vidi u gradu Požegi manje pet ulica asfaltiranih, ili kompletno uređenje Trga sv. Terezije kroz dvije godine. Projekt otvorenih bazena u Požegi s dva bazena, reciklažom vode u bazenima koštali bi 6,2 milijuna kuna.

– Samo u jednoj godini ova Vlada uzela je bazene građanima grada Požege, jednu investiciju koju svi željno očekujemo. Mi ćemo i dalje pokušati maksimalno nastaviti s radom i ulaganjima, investicijama i nadam se početkom ljeta da ćemo građanima predložiti projekt koji će riješiti prometne tijekove u gradu Požegi, te regulaciju prometa na Trgu sv. Trojstva – dodaje Neferović koji zbog tog neplaniranog smanjenja proračuna očekuju i rebalans u ljetu.

Tekst/foto: Vladimir Protić