Četvrtak, 26 Ožujak 2015 10:54

Ljepši Uskrs za 150 obitelji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA DODIJELIO POKLON BONOVE OD 300 KUNA -

 POŽEGA – Za socijalno ugrožene obitelji grad Požega je i ove godine izdvojio sredstva i učinio nadolazeći Uskrs i uskršnje blagdane ljepšim.

IMG 6372- U prigodi Uskrsa dodijelili smo 150 poklon bonova od 300 kuna za one najugroženije. Bio bih najsretniji kada naši sugrađani ne bi imali potrebe za ovakvim vidom pomoći no imamo dosta obitelji koji su niz godina u poteškoćama, zdravstvenim, socijalnim. Ako im možemo malo uljepšati ove dane pred Uskrs s ovim bonom, to je ono minimalno što možemo napraviti. Tijekom godine grad Požega ima senzibilnost prema socijalno ugroženima, od darivanja za Božić, redovnim potporama koje obitelji imaju s režijskim troškovima. Moram istaći da me najviše ljudski pogodi veliki broj naših sugrađanki i sugrađana koji imaju zdravstvene poteškoće i koji nemaju dovoljno sredstava za liječenje. Iz mjeseca u mjesec sve je većim pritisak i sve veći broj ljudi koji dolaze i ovise o toj pomoći grada Požege – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, napominjući da grad ukupno za socijalni program godišnje izdvaja preko 1,7 milijuna kuna, kroz nekoliko programa i akcija. – Mi dijelom financiramo odlaske na liječenje naših sugrađana, no svakodnevno nam se obraćaju oni koji zbog zdravlja i lijekova koje moraju plaćati to više nisu u mogućnosti sami.

Socijalni program grada Požege nije smanjivan, kaže gradonačelnik Neferović i tiskovne konferencije SDP-a više ne bi komentirao jer one postaju jedno poprište više komedije nego ozbiljne tiskovne konferencije.

Tekst/Foto: Vladimir Protić